Звездите мълчат

Публикувано от master | Интервюта | петък 2 октомври 2009 14:19

autorАвтор на интервюто: Регина Александрова

„Марта” бр. 21

Звездите мълчат. Ритмите на Изтока предсказват!

Хороскопите твърдо се настаниха в живота ни. Независимо дали вярваме в тях или не, във всеки случай никъде не можем да избягаме от съдбата. Впрочем хороскопите са различни. В Рига изнасяше лекции астролог, който не обичаше думата „хороскоп” и не вярваше, че „звездите говорят”.

Григорий Кваша е автор на структурния хороскоп, член-кореспондент на Руската академия на естествените науки, известен руски астролог и писател. Той е убеден, че жената трябва да си избира приятели, мъж, кариера, като следва ритмите на източния календар.

- Григорий Семьонович, вие сте астролог, който не признава традиционния звезден хороскоп. И заедно с това препоръчвате да се живее според структурния хороскоп. Всъщност каква е разликата?
- Звездният хороскоп е прогноза на зодиакалните знаци за седмицата. Аз не признавам това направление. Смятам, че е неприлично да се говори публично за зодиакалните знаци. Това е инстинкт, който човек се старае да скрие – неговите дълбоко лични преживявания. Структурният хороскоп се базира на обратната логика. Няма никакви планети! Има само определен ритъм на Източния календар, структура на течението на времето и моя собствена систематизация. В рамките на интервюто е доста сложно да развия подробно тази тема. Онези, които са дълбоко заинтересувани, препращам към моите книги, те са вече 23.
Казано в общи линии, системата на структурния хороскоп за мъжете и жените се различава. Тъй като „Марта” е списание за представителките на слабия пол, ще се съсредоточа върху съветите как да станете най-обаятелната и привлекателната. Преди всичко структурният хороскоп казва, че всички жени трябва да правят кариера, епохата на домакините е отминала! Съществуват четири женски царства, ако техните представителки се движат в правилната посока, те ще имат всичко, за което мнозина мечтаят: и щастие, и стройна фигура, и красиво лице, и бодър дух, и успех в работата.
Жената Петел, Змия и Бик трябва да прави кариера на управляващ – да бъде на власт, да се занимава с бизнес. Много е сложно да се съгласи, но щом това стане, фигурата, цветът на лицето, настроението на дамата се променят в най-добра посока. И това е, защото тя накрая е на истинското си място.
На Кучето, Тигъра и Коня е необходимо да получат добро образование, да генерират идеи, да бъдат креативни. Могат да работят във всяка сфера на дейност, където се изисква мозъчна атака. Единственото ограничение – работата трябва да остава зад вратата на офиса, а вкъщи да се съсредоточат върху семейството, създаването на уют и други чисто женски занимания. Тогава няма да имат нужда от лечение, няма да се оплакват от личния си живот. А ръководните длъжности са категорично противопоказани за тези три знака.
Плъховете, Маймуните и Драконите трябва да моделират себе си (как се е облякла, какво е казала, как се е усмихнала), т.е. трябва да насочват ума, интелекта си към себе си, а чувството си за вкус – към продажба. Те могат да бъдат дизайнери, редактори, стилисти, всякакъв бизнес, свързан с красотата.
И накрая, най-загадъчните знаци – Коза, Котка, Глиган. Това са комуникатори, които имат много силна воля. Те трябва да заемат длъжности, където се налага да придвижват напред най-„непридвижимите” идеи. Това са хора за контакти: подписване на договори, работа със сложни клиенти. Но те не са ръководители, по-скоро помощници на началниците.
- Звучи доста убедително. Но всъщност къде са доказателствата?
- Структурният хороскоп не е паднал, както се казва, от небето, построен е на експериментални данни, има доказателствена научна база. И тук, уви, звездите нямат нищо общо. Основата на структурния хороскоп е в това, че човекът е единственото същество на Земята, което умее да си взаимодейства с времето. Именно това не искат да признаят астролозите, основаващи прогнозите си на звездите, смятайки човека за част от природата. Съвсем не – човекът е особено същество, измислено от Бога.
Да се върнем към структурния хороскоп. Можем да вярваме или да не вярваме в него, но фактът си е факт. Ще дам няколко примера от живота. Кариерата на Кондолиза Райс е толкова успешна, защото според Източния календар тя е Кон. А Вайра Вике-Фрейберга е Бик, оттук идва нейният успех. Валентина Матвиенко, впрочем, също е Бик, тя има още какво да покаже. Всички жени, постигнали успех във властта и политиката, са родени в годината на Бика, Петела или Змията. Това е и Екатерина Втора, и Маргарита Датска, и Индира Ганди, и Маргарет Тачър, и Мадлин Олбрайт и др. Всички Нобелови награди в областта на науката, без помощта на мъже, успяха да получат само жените, родени в годината на Кучето, Тигъра и Коня. Кира Муратова (Куче) направи високо интелектуално кино. Мога да дам още десетки подобни примери. А при мъжете е съвсем другояче – всеки от 12-те знака на практика може да постигне еднакви успехи в една или друга област.
gemini-nibula- Има ли в това някаква дискриминация?!
- Въпросът не е в дискриминацията. Просто за жените и мъжете от Бога са определени различни роли в живота. Мъжът е творец. Напротив, на жените не им е необходимо да изобретяват велосипеда, нека мъжът се занимава с това. Важното е представителките на слабия пол да не започват кариерата си, както се казва, от нулата, а да се присъединят към делото на бащата, мъжа, брата, или началника. Мъжът е спринтьор, жената – бегач на дълги разстояния. Той бързо създава и започва работата, а след това я предава на жената, за да я продължи.
- За кариерата е ясно. А какво да правим в личния живот? При запознанство да го питаме ли какъв е според знаците на Източния календар?
- Непременно! Може да го попитате направо или незабелязано да погледнете в паспорта годината му на раждане. Проблемът не е в названието на знака. Съществуват пет варианта на взаимодействие между представителите на двата пола. Важно е какво „извлича” от теб партньорът ти.
Ако това е взаимодействието на патриархален съюз, мъжът „извлича” от жената простота, веселост, естественост, грижовност за дома. При романтичния съюз- пасивност, глупост, няма да можете да обсъждате нищо с мъжа си, да говорите на сериозни теми. Мъжете Дракони, Маймуни и Плъхове не са подходящи за онези, които не могат да крият интелекта си.
Духовният съюз „извлича” емоции, нерви, страдания. Например, духовният съюз на жените Кучета с мъжете Коза, Котка и Глиган. Искате ли да страдате? Ако се занимавате с творчество: писателка, художник, композитор, дизайнер, това ще ви е само от полза. В останалите случаи жените просто са нещастни.
Равният съюз „извлича” агресия, алчност и другите крокодили, желанието да изядеш всички. Петият вариант е векторният съюз, който е напълно непредсказуем, в този брак ще има много бури и това може да бъде както в положителна, така и в отрицателна насока.
И така, на всеки, който иска да създаде щастливо семейство, бих препоръчал преди да сключи брак, да прочете поне две мои книги – „Практически курс” и „Любов според знака на раждане”.
- А какво да правят тези, които вече са сключили брак, имат деца, но отношенията им явно не са в ред?
- Главно, не изпадайте в паника! Идвайте на консултация (аз работя и в Латвия), по време на която ще ви дам съвети как да облекчите живота си в създалата се ситуация.
Освен това препоръчвам на всички: не бързайте да се омъжвате. Вижте как вървят взаимоотношенията ви, проверете себе си. Ако не свиквате един с друг, винаги е по-добре да се разделите, докато нямате общо семейство, деца.
- Въпросът, който вълнува всички – кога ще завърши кризата в Латвия? Каква е вашата прогноза?
- Това е сложен и нееднозначен въпрос. Ще се опитам да отговоря кратко. Цикълът за измерване в историята на държавите е 144 години (четири пъти по 36 години). Сегашният исторически цикъл за Латвия е от 1897 до 2041 г. За този период страната преминава през определени фази: силова, икономическа, идеологическа, бюрократична (ту със знак „плюс”, ту със знак „минус”), които ритмично се повтарят. Например, през периода от 1969 до 1981 година имаше подем в производството. От 1981 до 1993 година влезе в сила идеологическият етап. И отново завой на 180 градуса. От 1993 до 2005 година беше бюрократичният период (караници на политическото поприще). От 2005 до 2017 година Латвия отново влезе в икономическа фаза, само че сега със знак „минус”. Ако през 1969-1981 в страната имаше разцвет на производството, сега е точно обратното.
- Как да оцелеем в очакване на 2017 година?
- Да се научим да правим нещо с ръцете си, да прекъснем говорилнята и да се освободим от лъжливите идеи – тези препоръки са подходящи както за правителството, така и за всеки латвиец. Латвия е транзитна република. Необходимо е да се сдружи с Русия. Колкото по-рано разберете това, толкова по-бързо ще се измъкнете от кризата.

1 Коментар »

  1. Коментар by Стоянка Томова — 08.11.2009 @ 7:56

    Pro4etoh vsi4ki statii pomesteni tuk.Silno sam vpe4atlena.Mnogo sam zaintriguvana.Nau4ih mnogo novi ne6ta,koito mi zvu4at pravdopodobho.BLAGODARQ!

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар