Световна финансова криза

Публикувано от master | Статии | сряда 30 септември 2009 11:29

DollarГригорий Кваша

KMnews.ru 07.09.2005г.

Световната финансова криза е Неизбежна. Как да оцелеем? Структурният Хороскоп ще ни помогне за това.

Руснаците живеят с поглед на Запад и засега не се отнасят достатъчно патриотично към родината си. Но бъдещето е именно на нашата страна, която много скоро ще стане световен политически лидер. Структурният хороскоп ни дава възможност да преразгледаме отношението към себе си и към родината си.

Нашата страна трябва да изведе цялото човечество от хаоса, на който кризата, свързана с разрушаването на американската финансова пирамида, в скоро време ще подложи световната икономика.

Този процес ще започне през 2005-2007 г.

За първи път публикувах теорията си за идващата американска криза от 2005 година в статията „Гуд бай, Америка!” през 1991 година, когато Америка бодро вървеше нагоре. Преди две години публикувах голяма своя работа „Американският Чернобил”, където предсказвах глобален катаклизъм през 2005 г.

Сега виждаме Нови Орлеан, и годината още не е свършила. Няколко фактора наведнъж показват, че Америка я заплашва катастрофа.

Първо, завършва големият цикъл на развитие на тази страна. Историята на народите се развива циклично. Цикълът е съставен от 144 години. Но и половината на цикъла, т.е. интервалът време от 72 години, се смята за критична точка, когато стават различни геополитически катаклизми.

През 1862 година беше войната в САЩ между Севера и Юга. 1933 година създаде великата депресия, затова е логично да предположим, че следващата мащабна криза чака Америка именно през тази година, макар че според статистиката подобни сериозни сътресения понякога се преместват с година – година и половина.

Ще отбележа, че освен цикличността в развитието на държавите, не по-маловажна роля играят и знаците на годината-покровител на техния управник. За всеки от тях има критични години на големи сътресения, т.е. векторни години.

Например, за Сталин векторна е била 1940 година. Именно тогава той взе решение, което по-късно струваше на страната ни милиони човешки животи. Безспорно, векторна година за Горбачов беше 1986 година. Точно тогава в страната почти физически се усещаше атмосферата на идващия кошмар. Отначало беше Чернобил, потъна „Комсомолец” и несъкрушимата някога съветска империя само след пет години се превърна в руини. За Елцин такава кармична година беше 1998. Година, която мнозина ще помнят като „година на дефолта”.

Разрушаването на кулите-„близнаци” на Международния търговски център в Ню Йорк през 2001 се падна по време на управлението на кмета Джулиани, за когото тази трагична година също стана векторна.

2004 година беше векторна за кмета на Москва – столицата беше потресена от вълна от трагедии: взривове в метрото, гибелта на ”Трансвал парк” и терористични актове със самолети.

Сегашната година е векторна за президента на Щатите Джордж Буш-младши.
2007 година ще бъде векторна за нашия президент.

Още една причина за сериозната криза в Щатите – тяхната мисия на огледален двойник на нашата империя.

Въобще, участта на двойниците на империите е много незавидна – всички те по правило се превръщат в истински чудовища. В периода от 1881 до 1945 година такъв двойник беше Германия, инициирала двете световни войни, които доведоха една от най-достойните и цивилизовани европейски нации до масова лудост. През 1945 година тази фаза от историята на Германия завърши и двойник на Русия стана Америка.

Да отбележим, въпреки че по целия свят на практика не обичат американците, никой не може разумно да обясни причините за такова отношение. И в най-скоро време американците трябва да направят нещо много лошо в мащабите на цялата планета.
Това ще бъде криза, която ще покаже на света как не трябва да живее и какво не трябва да прави и най-вероятно това ще бъде катастрофално падане на долара.

Ще отбележа, че САЩ сега е единствената страна, която няма външен дълг. Казано по-просто, ако на американците не им стигат парите за една или друга, дори и най-безумната програма, те просто ги печатат, което всъщност означава, че вземат от нас назаем без наше разрешение за това.

Икономиката на САЩ сега представлява само грандиозна финансова пирамида, подобна на „МММ”, следователно рано или късно тази система ще рухне и ще погребе в развалините си цялата съвременна финансова структура, защото в болшинството от случаите пресмятанията на международния пазар се правят в американска валута.
Това означава, че на практика ще пострада всеки човек на планетата.

Именно затова, за да изграждаме грамотно отношенията си със съседите и да умеем да си сътрудничим с тях във всички сфери на живота, е важно да се съобразяваме с типа на развитие на държавите. Те са три: източен, западен и имперски. Всички архаични цивилизации са се развивали по източен сценарий, чийто смисъл е в отсъствието на каквото и да било развитие. Някога целият свят е живял в ритмите на изтока, но само няколко държави, в това число Китай, Япония и редица други азиатски страни, са запазили този тип на развитие до наши дни. В източните страни основните катастрофи стават в годината на Бика. Следваща такава година ще бъде 2009.

След това възникнал имперският тип, чиято главна особеност е бурно развитие във всички сфери. Именно по такъв път на развитие върви нашата страна. В имперските страни основните катастрофи стават в годината на Змията. Най-близката година на Змията е 2013.

Годините на Петела са критични за западните страни. 2005 е една от тези години и нагледен пример за това е ситуацията в Украйна, която се развива по западен път, следователно през тази година я очакват сериозни сътресения в коридорите на властта.

И накрая, съществува западен тип на развитие, по-точно неговата постимперска фаза – тиха еволюция. Америка, Европа и половината Азия сега вървят именно по този път в развитието си. Имперският цикъл в развитието на нашата страна ще завърши през 2025 година и ние ще трябва да се пренастроим на западен тип мислене. Но това ще се съпътства от много сериозни сътресения.

Същите катаклизми чакат и азиатските държави при прехода в имперско състояние, защото е невъзможно да минат без тази фаза на преход към пасивна западна еволюционност и този преход ще бъде труден и болезнен за тях.

На Запад, в Русия и на Изток типовете мислене са съвсем различни, затова руснаците, които излизат в чужбина, често свикват трудно там. На Запад управляват финансистите, за които не е толкова важен престижът, колкото доходността на бизнеса.
На Изток управляват идеолозите, които цял живот се занимават с търсене на истината, затова за тях на първо място винаги са били и си остават духовните ценности.
А в империите управляват политиците. Политиците, за които на първо място е усещането за своето всевластие и външен блясък.

Ще отбележа, че в периода на цялата тази сериозна суматоха има смисъл да обърнем внимание именно на взаимоотношенията на знаците-покровители на различните държави. Много хора сега работят в чуждестранни фирми, занимават се с търговия с други страни, купуват недвижими имоти в чужбина.За тях е важно да знаят, че за Русия, чийто покровител е Конят, дружелюбни са държавите под знака на Бика, Змията и Петела, именно: Индия, Арабският Изток и Германия. С Франция и Полша ще имаме постоянно сдържано противопоставяне. Не трябва да чакаме покорност от Израел и Армения. Тези държави винаги ще намерят аргументи, за да не ни се доверяват.
За Русия е много важно да поддържа стратегически съюз с Китай и Испания.
А отношенията ни с Грузия, Украйна и Япония винаги ще бъдат много сложни. Те никога няма да се примирят с позицията на старшинство на Русия, затова винаги ще има търкания между ръководителите на тези държави. Накрая, най-неравните и практически непредсказуеми ще бъдат отношенията ни с Беларус. Тук ни чакат постоянни колебания от любов до ненавист. В известен смисъл това ще бъде аналог на многовековните взаимоотношения на Англия с Ирландия. За съжаление няма да има побратимяване с Украйна. Единственият вариант е да си поделим цялото „имущество” и да живеем по съседски. Търканията ни с Балтийските държави ще продължат и вероятно ще се усилят.

В бъдеще в нашата страна ще се роди ново знание, нови догми, които ще изведат човечеството от страшната идеологическа безизходност на 2025 година. Ще станат множество сътресения, които ще доведат до масовото зачатие на гении на нацията, които през 2060 година ще извършат истински културен подем, подобен на онзи, който е бил в началото на XX век. Така че във вихъра на смутните времена има много голяма вероятност за катастрофа на всеки от нас. Но с помощта на структурния хороскоп винаги можем да предпазим собствената си съдба.

Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар