Знак на съдбата

Posted by admin | | четвъртък 20 август 2009 16:30

Знак на съдбата

Пионери Глиган, Петел, Коза
Фаталисти Плъх, Тигър, Куче
Късметлии Котка, Змия, Бик
Самодейци Кон, Маймуна, Дракон

ПИОНЕРСКИ ЗНАЦИ (ПИОНЕРИ)

Тройка нечетни знаци – Коза, Петел, Глиган

Съдбата им е колкото благородна,толкова и неблагодарна – вечно са в началото на славни дела и вечно не довеждат нищо до край. Великата жажда на първооткривателството буквално задушава пионерите, но им е трудно да поемат отговорност за започнатите проекти. За пионера е по-лесно да започне нещо ново,отколкото да „доведе до търговски вид” вече започнатото. Освен това пионерите имат големи проблеми с късмета. Те жадуват успех, но по-скоро го отпъждат,отколкото го привличат. Впрочем, както всички нечетни знаци, те рискуват и много често печелят. Рискът е благородно дело.

Пионерът открива Америка, но упорито продължава да мисли, че това е Индия и не може да извлече необходимата изгода от своето откритие.

На възрастовата скала пионерството се пада на започващите (0-1), (3-7), (24-31).

ФАТАЛНИ ЗНАЦИ (ФАТАЛИСТИ)

Тройка нечетни знаци – Тигър, Плъх, Куче

Знаци на съдбата, проводници, покорни деца на съдбата. Жизнената траектория на фаталистите е лишена от очевидност и последователност. В техния живот е много трудно да се разбере кое откъде се взема и къде се дява. Създава се впечатление, че съдбата на тези знаци е написана предварително. Самите фаталисти не са склонни да се борят със съдбата: „Каквото е писано, ще се сбъдне”.

Покорност на съдбата не означава бездействие, фаталистите са много упорити и настойчиви при постигането на целта си, именно защото вярват, че тежкият труд, упорството и настойчивостта са тяхна съдба. Впрочем, ако съдбата пожелае и най-упоритият фаталист може за известно време, а понякога и завинаги да бъде отстранен от делото си. Фаталистите са висшият резерв на Създателя.

На възрастовата скала фаталността тържествува в периодите за решаване на съдбата, в т.нар. проблемни възрасти: (17-24) и (31-40). Последната фатална възраст (85-100) е свързана с последния, вероятно главен проблем в живота.

УСПЕШНИ ЗНАЦИ (РЕАЛИЗАТОРИ)

Тройка нечетни знаци – Бик, Котка, Змия

Само на тези знаци е познат законът на успеха. Не е известно как го примамват, но е ясно, че без риск няма да мине. За никой друг рискът не е толкова оправдан, колкото за реализаторите. Обикновено сценарият на техния живот изглежда като че ли те никога нищо не са започвали, нищо не са правили и без всякакъв труд са изловили всичката риба в езерото. Ранният старт на кариерата е по-характерен за тях, отколкото за фаталистите. Уви, не успяват да се задържат стабилно на гребена на успеха, като спечелят солидна сума, реализаторите обикновено се търкулват надолу.

Хиляди завистници проклинат подвизите на рицарите на успеха и то съвсем напразно: реализаторите внасят в живота съвършени неща.

На възрастовата скала реализацията се пада на завършващите нещо – училище, кариера, живот: (12-17), (40-55), (70-85).

САМОДЕЙНИ ЗНАЦИ (САМОДЕЙЦИ)

Тройка четни знаци – Дракон, Кон, Маймуна

С тях всичко е просто, във всеки случай за тях е характерно всичко,започващо със само-: самовъзпитание, самобичуване, самолечение, самообучение. Жизнената траектория на самодейците често е като назидателен пример от учебниците. Всичките стъпала на придвижването им напред и нагоре винаги лесно се виждат. Началото почти винаги е доста бездарно, но самодеецът се издига крачка след крачка и ако му стигне времето, става гений и то гений, сътворил сам себе си. Във всеки случай самодеецът трябва да обвинява само себе си за всичките си неуспехи.

Самодейността на знака не означава богопротивна гордост и неверие в небесните сили. Просто Бог е поверил на тези свои деца да упражнят своята собствена (човешка) логика.

На възрастовата скала самодейността е особено важна в детството: (1-3), (7-12) и на върха на организаторските способности, в т.нар. възраст на „директора” (55-70).

1 Коментар »

  1. Коментар by senorita — 11.10.2011 @ 3:49

    wtf!! where is the rabbit?! ~5th element? :D :P

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар