Подхранващи бракове

Публикувано от master | Статии | сряда 30 септември 2009 11:11

articleГригорий Кваша

“Зазеркалье” № 168, февруари 2007г.

Подхранващи бракове

Така се случи навремето, че за брачните предназначения беше казано само между другото в „Парадокси на брака” („З” №122). Брачното предназначение е описано подробно без всякаква предварителна заявка в книгата „Брачен хороскоп” (2003). Затова ще напомним накратко за какво става дума.

Брачните предназначения са всичко пет. Всяко от тях посочва годишния знак на предназначения съпруг, значи, типа на предназначения брак.

Първото предназначение показва стремежа на човека към енергетична замяна на майката със съпруга или съответно на бащата със съпруг. Става дума за копиране на знака на родителя от противоположния пол или за замяна на този знак с друг от същата брачна идеологическа тройка.

Второто предназначение е стремеж да се възпроизведе енергетичната атмосфера в семейството на родителите. За откриването му е необходимо да се определи типа на брака, на фона на който е преминавало възпитанието на човека. И вече след това, като изхождаме от дадения тип на брака, извеждаме знака на потенциалния съпруг.

Третото предназначение е може би най-главното. Защото е заложено в хороскопа на човека. Има се предвид, че брачните стремежи на човека са заложени в неговия зодиакален знак. Значи, чрез зодиака може да се открие годишния знак на предназначения съпруг. Петлите са предназначени за Козирозите, Кучетата – за Водолеите, Глиганите – за Рибите, Плъховете – за Овните и т.н.

С това пожизнените предназначения са изчерпани и остават още две предназначения, които с времето могат да се променят. Така възрастовото предназначение отразява възрастовата еволюция на човека. В младостта господства романтичната представа за брака като за празник, весел и открит живот. С времето романтичните представи за брака се сменят с патриархалното желание за водене на домакинство и възпитание на деца. По-нататъшното израстване върви през стереотипния кариерен, равен и духовния брак, помагащ за творческото сътрудничество на мъжа и жената.

Накрая, има и пето предназначение, малко мъгляво и разводнено. В него се говори за професията и професионалното предназначение или за личните предпочитания, за някакъв стил на живот. Тук няма никаква фалшификация, за нормалния човек професионалните наклонности и стилът на живот са примерно едно и също.

И все пак след счетоводителската точност на първите четири предназначения, петото изглежда някак странно. Може би ще му дойде на помощ представата за съществуването на подхранващи бракове, призвани да заменят външните източници на енергия с вътрешни. Или поне да ги дублират…

И така, бракът е нещо многостранно. Какво ли само няма в него – любов, дружба, политика, икономика. Защо да не допуснем, че бракът може да бъде и източник на енергия, която по някаква причина не достига на човека. Един от вариантите за енергетична поддръжка е векторният брак. Но в него енергията върви по вихров поток и не подлежи на никакво регулиране. Колко добре би било да попаднем в брак, лишен от векторната хаотичност, но наситен с могъщи енергетични потоци.

Изтощеният, депресивен човек, оказал се в енергетична яма, усеща такъв съюз буквално с кожата си. И без теорията той ще почувства какво му е нужно. А потенциалният енергетичен донор поначало може да не почувства нищо. Така че на първо място теорията е нужна на донора. Впрочем, тя е нужна също и на страничния наблюдател. Пък и въобще без теория на процеса ние приличаме на слепци. С теорията всичко се вижда като ясен ден.

А теорията за подхранващите бракове започна от доста очевидна аналогия. Става дума за сходството между четирите брачни стихии и четирите типа темперамент и съответно четирите начина за попълване на изгубената енергия. Ако смятаме, че бракът може да донася енергия на човека и знаем каква енергия му е нужна, лесно ще открием необходимостта от един или друг брак.

Така например природните оптимисти (Бик, Кон, Глиган), а също и другите знаци, привикнали с дивия живот, могат да попълнят енергията си не само с пътешествия сред природата, но и с обикновено пребиваване в патриархален брак.

Космическите оптимисти (Тигър, Петел, Дракон), а също и мечтателите от другите знаци, могат да се подкрепят не само с медитация или сън, но и непосредствено чрез романтичния брак.

Скептичните знаци (Куче, Котка, Маймуна), а също и всички, които водят умствен начин на живот и се нуждаят от умствена енергия, могат да се подкрепят чрез равния брак.

И накрая, драматичните знаци (Коза, Плъх, Змия), а също и хората, нуждаещи се от емоционална енергетична поддръжка, могат смело да влязат в духовен брак, защото именно в него ще намират постоянен енергетичен резерв.

Именно такива бракове могат да се смятат за подхранващи. Защото в тях, освен обикновените брачни прелести, има и постоянна енергетична подкрепа.

Преди да продължим нататък, бих искал да изброя (в знаци) малкото идеални бракове, в които е възможно взаимно подхранване.

Това са патриархалните бракове между природни оптимисти: Бик-Бик, Кон-Кон и Глиган-Глиган. В романтичния сектор бракът на въздушните знаци Тигър-Дракон в двата варианта. Равен брак на скептичните знаци Котка-Маймуна в двата варианта. В духовния сектор бракът на драматичните знаци Плъх-Змия в двата варианта.

Както виждаме, от 144-те брака взаимно подхранващи се са само 9 брака. Това е много малко, само шест процента. Всички останали бракове или са енергетично неутрални (69 брака), или са подхранващи за едната страна (42 брака). И разбира се 24-те векторни брака, в които енергията бушува с всичка сила, но нахлуването и изчезването й съвсем не могат да се нарекат подхранване.

А сега ще изброим 42-та подхранващи брака в знаците без значение на пола.

Плъхът може да получи нужната енергия в брак с Бик или Петел, но в съюз с Тигъра става енергетичен източник.

Бикът може да се подкрепи в брак със Змия или Петел, а самият той е подхранващ обект за Плъха и Котката.

Тигърът намира сили в общуването с Плъха и Маймуната, но отдава сили в брака с Коня.

За да се подкрепи енергетично, Kотката трябва да се окаже в брак с Плъх. Тя става подхранващ обект в брака с Глигана.

Драконът получава енергетична помощ в брака с Коня и Кучето, а самият той избавя Змията от енергетичен провал.

Змията няма от кого да вземе брачна енергия освен от Дракона, а може да я отдава на Бика и Кучето.

При дефицит на енергия Конят би могъл да намери сили в Съюза с Тигъра и Кучето, а на Дракона и Козата ще му се наложи да отдава енергия.

Козата, знакът, който няма нито един взаимно подхранващ брак, може да се подкрепи в брака с Коня и Кучето. Самата тя става подхранващ обект в три брака – с Маймуната, Петела и Глигана.

Маймуната, изпитваща енергетичен глад, ще се възстанови лесно в брака с Козата или Глигана, а в съюз с Тигъра самата тя ще стане обект на подхранване.

Петелът е още един знак, който няма взаимно подхранващи бракове. Той може да поправи енергетичния си баланс в брака с Козата и Глигана. Самият той става източник на енергия в брака с Плъха и Бика.

Кучето е третият знак, нямащ взаимно подхранващи бракове. Може да се подкрепи в брака със Змията. На него му се налага да играе ролята на донор в брака с Дракона, Коня и Козата.

И накрая, Глиганът. На него му се отдава да получи енергия в брака с Котката и Козата. А в съюз с Маймуната и Петела ще му се наложи да отдава енергия.

Сега за примерите. Първо търсиш илюстрация на своя знак, т.е. Коня. Съюзът с друг Кон е безусловен празник. Енергетично пиршество, на което двамата съпрузи бързо възстановяват силите си. Но какво да правят, когато силите са възстановени и двамата достигат състояние на излишна енергия? Има и други въпроси. Според деловата пирамида Конете са клонинги, готови да се унищожат един друг в някакъв нищожен спор на най-глупавата тема. Как да се наслаждаваме на енергетичния фойерверк, но да не пилеем появилите се сили в изтощителни противопоставяния?

В такъв смисъл съюзите на Коня с Тигъра и Кучето са значително по-еднозначни. Разбира се, няма такъв енергетичен резонанс, както с Коня, затова пък няма ненужни спорове. Енергията върви плавно и равномерно.

Енергетичната опасност от брака на Коня с Дракона и Козата също е доста очевидна. Козата е откровен вампир от класически тип. Драконът краде енергия чрез космическата си медитация, като майсторски потопява Коня в своите полети насън и наяве. Как после този Кон, повреден от Дракона, ще се отучи от всякакви космически глупости и ще се върне към простите природни радости? Ето ти въпрос.

И така, освен векторните бракове, които бяха описани доста отдавна и показват вариантите за огромни и пагубни енергетични загуби, сега се появи описание за по-меки, терапевтични варианти за поправяне на подкопаната енергетика.

Вие сте уморени, изтощени, тогава пътят ви е в подхранващ брак. Вървете и без съмнение ще станете по-бодри, радостта от живота отново ще бъде с вас.

От най-известните сега бракове ще споменем, че в два президентски брака (Горбачов, Елцин), преминали по схемата Маймуна – Коза, именно президентите се оказаха енергетични донори. А сегашният президент на Русия Владимир Путин енергетично се подкрепя в брака си (Дракон – Куче). Може би заради това той е толкова бодър за разлика от предишните президенти?

Сред браковете на предишните владетели (Брежнев, Хрушчов, Сталин, Ленин, Николай II) няма нито един подхранващ.

Освен това можем да използваме новата аналогия за допълнително уточнение при описанието на брачните стихии.

Така можем да описваме брачната стихия на патриархалния брак чрез представата за чистата и ясна енергетика на природния оптимизъм. Значи, всеки патриархален брак трябва да се стреми към природата. Не просто към домакинството, както казахме по-рано, но към пътешествията сред всяка дива природа.

Романтичният брак се описва чрез звездната енергетика на космическия оптимизъм. Значи, за него са подходящи не само лунните разходки и четенето на стихове, както казахме преди, но също и медитацията, религиозната дейност, за което преди премълчахме.

При описание чрез енергетиката на космическата меланхолия равният брак също придобива нови окраски. Сега освен агресивната кариера в политиката и бизнеса става очевиден просветителският момент в брака, способността му рязко да активира умствените процеси.

Накрая, духовният брак при описание чрез драматичната енергетика придобива максимална достоверност в описанието си. Става ясно защо в този съюз толкова много сили отиват за заплитане на интриги, разработка на много сюжетни ходове, за умишлено редуване на веселие и горест.

Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар