От първия до петия

Публикувано от master | Интервюта | петък 2 октомври 2009 13:54

MarriageГригорий Кваша е автор и създател на уникалния структурен хороскоп, който се базира на източния годишен цикъл, но няма нищо общо с традиционната астрология. Той създаде също така извънредно интересната „Теория за брака” с основна идея, че „Без жената мъжът не може да постигне нищо!”. По мнението на Кваша „Наполеон не би спечелил сражение, ако не е имал Жозефина, Маяковски не би могъл да пише стихове, ако не е имал Лили Брик, Михаил Горбачов не би дошъл на власт, ако не е имал Раиса Максимовна”.

Днес вие, скъпи читателки, можете да научите за типа на вашия брак и какво трябва да направите за запазването и укрепването на семейния съюз.

ОТ ПЪРВИЯ ДО ПЕТИЯ- ПРЕЦЕНИ!

Преди много години направих сериозно откритие: всички жени, постигнали успех във властта и политиката, са родени в годината на Бика, Петела или Змията – това са и Екатерина Втора, и Маргарита Датска, и Индира Ганди, и Маргарет Тачър, и Мадлен Олбрайт, и т.н. без изключение. А всички дами, родени в годината на Кучето, Тигъра или Коня „попълниха” интелектуалната сфера – наука, литература, сериозно кино. Също така определих сферата на дейност на другите знаци. После се залових с мъжете…От съединяването на тези знания се роди „Брачната теория”. Тя вече е на 18 години и работи безупречно, за което свидетелства статистиката – аз постоянно изследвам най-известните двойки в политиката, науката, изкуството и т.н…
И така, браковете са пет типа.

Патриархалният брак са децата, пълният хладилник и уютният дом. Мъжът и жената обикновено говорят на кулинарни теми, за цените на продуктите, подготовката на зимнина, за ремонта, т.е. за бита и почти никога за „възвишеното”. Педантично се поддържат всички традиции и графикът за деня. В такъв съюз ролите са ясно разделени: мъжът е снабдител, жената – пазителка на огнището.

Романтичният брак е нежности, ухажвания и поглед един към друг през розови очила. Жената е принцеса, мъжът – рицар. Тя е женствена, той – мъжествен. Това е съюз на противоположности: във външността, националността, възрастта, интелекта (той е малък, тя – висока, той е брюнет, тя – блондинка, той е турчин, тя – рускиня и т.н.). Обикновено в такъв съюз встъпват млади хора това е първият им брак.

Равният брак е съюз на единомишленици, умни и търсещи хора, притежаващи еднакъв тип мислене. Двойката си поставя една цел и заедно върви към нея. В този съюз спорят, учат се да формулират задачите и да ги решават, говорят за изкуство и религия, бизнес и политика, наука и култура. Битът и децата не са за равния съюз. Днес това е най-разпространеният тип брак.

Духовният брак е общност на интересите, интелектуално и духовно единство, взаимно уважение, потъване един в друг. Това е почти винаги съюз на зрели самодостатъчни личности.

Векторния брак причислявам към изключенията, защото той е най-непредсказуем. Това е кипене на страсти, нажежаване на емоции, взаимна хипноза и изтезание, постоянно напрежение и мъчение. Във векторния съюз хората така се вкопчват един в друг, че не им остават сили за нищо друго. В този съюз единият поема ролята на господар, а другият – на слуга.

Ако равният съюз дава възможност да се прави кариера, патриархалният – да се раждат деца, духовният – да се отглеждат творчески личности, романтичният – воини (всички велики пълководци са били в романтични бракове), векторният не произвежда нищо освен истерия и паника. В такъв брак хората вървят към авантюри, губят здравето, силите и енергията си. Тези съюзи бързо се разпадат. Така че на никого не препоръчвам векторен съюз.

Спазвай заповедите и живей щастливо!

Аз изведох правила за всеки тип брак: ако те се спазват, бракът никога няма да се разпадне.

Децата са цел и смисъл на патриархалния брак: колкото са повече, толкова по-добре. Възрастните в този съюз също трябва да бъдат като деца, да се радват на простите неща – слънцето, морето, цветята, активно да се занимават с домакинство – да копаят градината, да ръкоделстват, да майсторят. И никакво „вмъкване” в съзнанието на другия, мъжът за нищо не трябва да се съветва с жена си, никакви интелектуални разговори!

Главното правило в равния съюз е една кариера (или общ бизнес) за двамата. Ярък пример е бракът на Михаил и Раиса Горбачови, когато мъжът не взема нито едно решение, преди да се посъветва със съпругата си.

В духовния брак хората трябва винаги да бъдат интересни един за друг. Те не бива да се разкриват докрай, трябва да усложняват там, където всичко е просто, да размътват там, където е прозрачно, да трупат там, където е просторно. Трябва да бъдат тайна и загадка един за друг.

В романтичния брак трябва да се живее красиво, да не се икономисват външните ефекти – подаръци, изненади, ухажвания, често да бъдат разделени, да остават сантиментални, умилено-възторжени, нежни и грижовни, да не се зацикля на бита и винаги да се чувстват като булка и младоженец.

За векторния съюз не съществуват никакви заповеди, толкова сложен и непредсказуем е той.

Всичко е относително.

- Кой брак може да се смята за успешен и кой – за неуспешен?
- Няма успешни или неуспешни бракове – във всеки от типовете има свои плюсове и минуси. Но съществува мода на браковете. Например, сега външният живот при болшинството хора е толкова наситен, че са на мода патриархалните бракове. Вижте, всички звезди на Холивуд сега встъпват в тях, защото искат да живеят тихо и спокойно извън границите на снимачната площадка и купоните. Друг е въпросът, че такъв звезден брак не може да се „продаде” на публиката. Той й е безинтересен. Друга работа е векторният брак, където хората живеят със страстите си!

marriage-happy_ringsЗащо се разведе Пугачова

- Разкажете, моля, за нюансите на браковете на известните хора, тези, които са пред погледите на всички.
- Например, руският президент Владимир Путин е в романтичен съюз, и си личи, че бракът му е слабичък. Бракът на американския президент Джордж Буш е класически патриархален. Горбачов, Елцин и Ленин бяха в равни бракове – само в такъв съюз мъжът или жената може да направи самостоятелно, без никакви протекции, лудешка кариера. Най-яркият пример за равен брак днес в Москва е Юрий Лужков – Елена Батурина. Те се издигнаха един друг и сега се поддържат с всичка сила. Много ярък романтичен съюз е Пугачова – Киркоров: контраст във всичко: възраст, ръст, външност. Но Пугачова е твърде интелектуална дама, за да търпи дълго до себе си мъж, който пее: „Ти си моето зайче, ти си моето тазче…”. Още един пример за романтичен брак са Лолита Милявска и Александър Цикало, между другото, бракът им се разпадна, защото не биваше да работят заедно. В романтичния съюз деловите отношения са забранени, жената трябва само да изпълнява ролята на любимата кукла, а мъжът – на прекрасния принц. Положителен пример за романтичен брак е Олег Табаков – Марина Зудина. Те правилно не бързаха в ЗАГС, винаги съм казвал на романтичните двойки: „преди първата целувка трябва да минат не по-малко от два месеца, а преди първата среща не по-малко от половин година“. Том Круз и Никол Кидман имаха векторен съюз, а след развода всеки от тях встъпи в патриархален. Мария Миронова – Александър Минакер, Деми Мур – Брус Уилис, Кърт Кобейн – Кортни Лав имат векторни бракове. А всички знаменити съюзи, където мъжът е режисьор, а жената – актриса, която той снима във филмите си, са духовни. Това са Чурикова – Панфилов, Алентова – Меншов, Фелини – Мазина, Герасимов – Макарова. Мстислав Растропович и Галина Вишневская бяха във високо духовен брак.

„Няма лоши хороскопи!”

- Може ли бракът да върви успешно, ако хората си подхождат по структурния хороскоп, но между тях няма любов?
- Романтичният съюз е немислим без любов поне на един от двамата. Духовният започва с конфликт, но обикновено завършва с любов. В патриархалния брак често любовта се заменя с навик, освен това, ако в този съюз мъжът изведнъж пламне от страст към жена си, такова семейство по-скоро ще се разпадне. В равния съюз любовта често е насочена не толкова един към друг, колкото срещу света: ние сме двама и ще завоюваме всичко, любовта ще расте и крепне в борбата против общия враг.
- Моля, обяснете вашата фраза: „Няма лоши хороскопи, има лошо изпълнение на предначертаното”.
- Наистина няма лоши хороскопи. Да вземем, например, такъв неблагоприятен вариант като мъж роден в годината на Змията. От една страна, тези мъже обикновено са болни и крехки, но от друга страна, този негатив може да се компенсира с правилен избор на професия. В съюза на руските мултипликатори на практика всички мъже бяха Змии – Хитрук, Норщайн са весели, жизнерадостни хора. Защото професията им е позитивна. А писателите-Змии – Достоевски, Едгар По, Бодлер, Некрасов. Пълен негативизъм и чернилка. и между впрочем, всички те боледуваха доста сериозно. Ако отгатнете правилно своята работа, тя ще ви подхранва енергетично и ще поправи хороскопа. Същото е и с брака: спазвайте предписаните ви заповеди и всичко при вас ще бъде добре.

Формулата на любовта

- Прилагате ли теорията в собствения си личен живот?
- Обезателно, аз винаги съм първия си клиент. Правех всичките си открития за себе си, а не за човечеството или за пари. Всичко започна с моя личен проблем: имах мъчителни отношения с дама, аз съм Кон, тя – Плъх. Използвах десетки психологически системи, но нито една не помогна. После започнах да анализирам отношенията си с други Плъхове и всичко застана на мястото си: това е висш закон. Така се роди теорията ми за брака, а аз се отървах от разрушителния за мен векторен съюз.
- Как да намерим своя идеален партньор?
- Най-добре е да търсите просто човека. А след това да изучите съвместимостта и, ако нещо не е наред, да коригирате проблемната ситуация.

Освен това можете да се възползвате от моята теория, която се нарича „Вълшебни години и дни”. За всеки знак в 12-годишния цикъл има 7 работни и 5 вълшебни. А във всеки месец има дни на особен успех. Например, ако жената 10 години не е могла да се омъжи или да забременее, през вълшебната година това непременно ще стане. Но трябва да се подготвяме за вълшебните години: да се настройваме, че чудесата са възможни. И тогава те непременно ще се случат. През вълшебните дни многократно се увеличават шансовете някой да се влюби във вас. Значи, през този ден не трябва да си стоите вкъщи, отидете на театър, на концерт, на гости, в парка, там, където се увеличава шансът ви да се запознаете. Вълшебните дни за всеки знак до края на 2007 година можете да намерите на моя сайт.
Най-важното е, че моята система може да обясни на човека как правилно да изгради семейния си живот, но не може да му обясни как да „хване любовта”. Защото „събирачът” все пак е на небето.

Олга Стопинская

Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар