Международните отношения

Публикувано от master | Интервюта | петък 2 октомври 2009 12:21

russia-mapАстрологът Григорий Кваша за международните отношения

Автор на интервюто: Елена Смехова
„Събота” 25.06.2009

Защо Латвия не дружи с Русия, а Русия с Естония?

Структурният хороскоп, създаден от астролога Григорий Кваша, е в разрез с цялата общоприета астрология. В него няма никакви планети! Само ритъма на източния календар, структурата на течението на времето и авторска систематизация.

Като раздава на всички народи знаци на националния им характер, Григорий Кваша се доближава плътно до животрептящата тема за международните отношения.
Кой на кого е полезен? От кого да очакваме заплахи и пакости? „Събота” реши да поговори с московския астролог по тези въпроси.

Досие

Григорий Кваша е член-кореспондент на Руската академия на естествените науки, астролог и писател. Автор е на 23 книги, член на МАПП (Международна асоциация на писателите и публицистите).

В Русия и извън границите й е широко известен като създател на теорията за структурния хороскоп, векторния пръстен, възрастовата програма на човека и т.н.
Живее и работи в Москва.

Пристига в Рига по покана на Gr.кvasha Centr SG. На последната му лекция в Дома на Москва игла да хвърлиш, няма къде да падне.

- Григорий Семьонович, как ви хрумна да приведете всички държави по земното кълбо към 12 знаменателя, като им раздадете знаци от източния календар?
-Уверен съм, че абсолютно всичко на Земята се подчинява на ритмите на структурния хороскоп – от човешкия живот до съдбите на цели държави. И сега съм готов да докажа това.

Петел – светът на исляма
- Да започнем с Русия. В какво е нейната сила и слабост от гледна точка на структурния хороскоп?
- Русия е представена от знака на Коня, на който са подчинени Петелът, Змията и Бикът. Под знака на Петела е на практика целият свят на исляма: Узбекистан, Таджикистан, Тюркмения, Азербайджан, Пакистан, Ирак, Иран. Ето защо болшинството от тези страни в отношението си към Русия винаги ще имат известен комплекс на по-малкия брат от благодарност, че тази страна им е дала политически живот. Самата Русия неизменно трябва да покровителства тези държави, както правят това родителите за своите чеда.
- Но дори и най-добрите родители имат конфликти с децата си…
- В дългосрочен исторически план тези епизоди никога няма да станат главни. Освен това, „непослушното дете” много бързо поумнява, когато получи плесница от „родителя”.
- Следващият знак, подчинен на Русия, е Змията. Коя държава на глобуса е това?
- Индия. И забележете, Русия отново влиза в ролята си на по-големия брат. Поддържа Индия във всичките й конфликти, снабдява я с оръжие и вече много години е неин стратегически партньор. Впрочем, в многобройните войни между Пакистан и Индия само Русия можеше да стане истински арбитър, както се казва, да помири скараните деца.

Бик – знакът на Америка
- Как обяснявате противопоставянето на Русия и Америка?
- САЩ е Бик. Германия също. Все едно искат ли това или не, тези страни са длъжни да се съобразяват с Русия. През 1945 година историята вече показа какво се случи с Германия, когато тя си въобрази, че е велик учител на Русия. Америка също се опита да учи Русия – за свободите, правата на човека, наричаше я империя на злото…
Всичко това е в миналото. Сега дойде ред американците да се учат от нас! Пречистени от кризата, те тепърва ще дойдат да се поклонят на Русия. Нали Бикът има само един-единствен съветник – Коня. Значи, само Конят (разбирай Русия) може да спре Бика или да му помогне.
- Ето на! А наивните американци възлагат всичките си надежди на Обама…
- Съвсем напразно. Обама също е Бик, което е много лошо! Два Бика в една страна е знак за катастрофа.

Заплаха от Дракона
- Може да се помисли, че Русия-Кон си има малко свои проблеми – само знае да спасява и учи всички подред. А на нея, бедната, кой ще й помогне?
- В положителния баланс за Русия са страните, представени от Знака на Тигъра. Например, Китай. За Русия всеки конфликт с Китай е съвсем немислим. Те трябва само да дружат! На абсолютно равна основа, без ни най-малки опити за превъзходство.
С Плъха (Белорусия, Англия) отношенията са неравни: периодите на лудо обожаване се сменят с периоди на несъгласие. Дори има вероятност за развитие на известен комплекс за вина. Така от Великата отечествена война Русия изнесе усещането, че белорусите са единственият народ, воюващ повече по руски дори от самите руснаци. След такова кръвно побратимяване сигурно наистина не е добре от тях да се взема за газ като от чужденци…
- Изглежда, враговете на Русия са повече от приятелите й…
- Главната заплаха идва от страните-Дракони и страните-Маймуни. Те твърде много приличат на нас и затова е по-добре да бъдат колкото може по-далече, през няколко граници. Иначе няма да мине без конфликти. Например, Маймуна е Япония. И какво излиза? Изпитваме огромно взаимно уважение, а в течение на много години не можем да се договорим с Япония за две мънички островчета. Аналогична е ситуацията в отношенията ни с най-близките ни съседи – Грузия и Украйна, представени от знака на Дракона. Така и ще се караме вечно – ту за Севастопол или остров Тузла, ту за Абхазияил и Южна Осетия. Грузия и Украйна, колкото и бедни и безпомощни да са били, никога не се признават за „по-малки братя” на Русия. Само равенство, във всички детайли и подробности. А какво равенство може да има между слона и мопса? Така че проблеми ще има. В положителния баланс за Русия са страните, представени от знака на Тигъра. Например Китай. Всеки конфликт с Китай за Русия е съвсем немислим. Трябва само да дружим!

Балтийската Коза
- С какво обяснявате натегнатите отношения на Русия с балтийските републики? Може би Латвия също е Дракон?
Тук проблемът е друг. Русия-Кон има страни-съветници, които винаги ще се отнасят високомерно с руснаците. Такива знаци са всичко два – Коза и Котка.
Котката е Израел. Каквото и да говорят руснаците, евреинът-съветник, евреинът-учител им е нужен като въздуха. Коза са Франция, Полша и Латвия. Тези страни никога не са ценили Русия, винаги са намирали множество аргументи против нея. И Русия трябва да се примири с това. Как ли не рязаха Полша на части, как ли не я възпитаваха – от това нищо не излезе!Никога Полша няма да възприеме никаква мъдрост от Русия. Същото е и с Франция, която винаги ще се отнася критично, да не кажем презрително, към Русия. Тук е безсмислено да губим дипломатически усилия.
С Латвия песента е същата: вашата малка, но горда страна винаги ще гледа Русия малко отвисоко. Дори ако отстрани това изглежда смешно и глупаво.
- Защо знакът на Козата е лош за Латвия?
- Защото това е най-слабият знак в политическо отношение. По-слаб няма накъде. Славните страници в живота на вашата страна винаги ще се редуват със страници на ужасен политически позор. Така че бих посъветвал политиците на Латвия да не надценяват значението на своята държава – то е повече от скромно. И най-вече, да не се отнасят към Русия като към минало, защото тя е също и вашето бъдеще.
- При условие, че на Русия не й омръзне козята муцуна, която Латвия й показва постоянно…
- Предполагам, че не ви заплашват големи конфликти. Участта на Русия-Кон е такава – да гледа Козата с влюбени очи. Не е ли така? Латвия прави на Русия пакост след пакост, постоянно сменя един номер с друг… Фашистите в Рига маршируват по главните улици. А Москва не прави нищо! Като че е ослепяла.
А вашите съседи естонци трябваше само да свалят „Бронзовия войник” и цяла Русия се вдигна на крака. Защото Естония е Бик, знак, подчинен на Коня. Русия никога няма да прости нищо на Естония – война на архитиповете!

Разчитайте на себе си
- Смята се, че от балтийските страни Литва се държи най-коректно по отношение на Русия. От какво е обусловено това?
- Литва е Куче. Прекрасен знак! Неагресивен, не се впуска в авантюри и винаги си знае сметката. Като стана дума, Испания и Швейцария също са Кучета. Сигурен съм, че съдбата на вашите литовски съседи ще бъде много по-благополучна от тази на другите Балтийски страни. Кучето се разбира добре с Коня (Русия).
- Според вас политически слабата Латвия-Коза, която гледа отвисоко Русия-Кон, нищо добро не я очаква в близко бъдеще.
- Не съм казал такова нещо. Просто Латвия трябва да се концентрира не върху политиката, а върху финансите и изкуството. Козата е велик естет. В тази насока трябва да се работи! Франция е знаменита със своите Кутюрие и художници, Полша – със своята кинематография… Спомнете си Рижкото киностудио в съветските времена или латвийския балет… Вие трябва да развивате изкуството!
- Е, тогава Латвия върви по верен път! Ние само това правим, пеем и танцуваме. Дори в гладните времена не се отказахме от празника на песента.
-Ето, виждате ли! Значи, вашата страна подсъзнателно чувства, че нейна емблема не са шпротите с масло и „рижкият” балсам… Погледнете, какво повиши рейтинга на Латвия в последно време – фестивалите „Нова вълна”, ”Голосящий Кивин”, „Юрмалина” и др.
- С кого е най-добре да дружи Латвия? И откъде да очаква помощ?
- За помощ от Русия мисля, че се изразих ясно. За съжаление Америка не е ваш приятел, защото Бик – Коза е гърмяща смес. Евросъюзът е нелош помощник в близко бъдеще. Но, уви, не е пожизнена вълшебна пръчица. В края на краищата на Латвия все пак ще й се наложи да разчита само на себе си.

Защо страните воюват?

Григорий Кваша смята: векторните, непримирими отношения между знаците пораждат най-големите проблеми в света

Армения – Турция, Армения – Азербайджан (Котка – Петел) или Израел – Арабският свят (Котка – Петел) – за съжаление за тези конфликти няма никакво рационално разрешение.

Също толкова непримирим изглежда конфликтът между гигантските САЩ и мъничката Куба (Бик – Куче) и едно от най-дългите противоборства в историята: Англия – Ирландия (Плъх, Кон).

На вниманието на Обама
Изживяващата се като световен лидер САЩ (Бик) всъщност не е толкова могъща.

Америка може да има като „по-малък брат” само Япония (Маймуна), Италия (Дракон), Англия (Плъх). Доколкото има влияние върху тези знаци, а следователно – на съответните държави.

Между Корея (Глиган) и ислямските държави (Петел) е възможно съратничество.

Германия (Бик) рано или късно ще започне спорове и противоречия с Индия (Змия) и Израел (Котка). Именно чрез тези страни ще започне отслабването на позициите на САЩ в света.

А най-взривоопасните отношения на САЩ са с Китай (Тигър).

Антисемитизмът: да бъде или да не бъде?

В Англия не е имало и няма да има антисемитизъм, защото израилтяните (Котка) са ученици на англичаните (Плъх). Точно такова би било положението на евреите в Япония, ако биха могли да се доберат до нея.

Най-благоприятно за евреите е пребиваването им във Франция, Латвия или Полша (Коза). Също така в Испания (Куче) или Русия (Кон), защото в тези страни те могат да станат съветници, хора с висок авторитет. Наистина, такова положение е далече от хармонията: не на всички харесва да ги учат на ум и разум.

Най-малко предимства имат евреите в страните на Дракона (Италия, Украйна, Грузия). Ненапразно се казва: „Когато хохолът се родил, евреинът заплакал”.

Благодарим на Gr.kvasha Centr SG и лично на Татяна Усильонок за помощта при организирането на интервюто.

Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар