Структурен хороскоп http://strukturen-horoskop.com Кой е най-подходящият брачен партньор за вас? Sat, 21 Jan 2012 20:17:13 +0000 bg-BG hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5.1 Отслабване ви е в главата през уикенда, и без диета дори! http://strukturen-horoskop.com/otslabvane-vi-e-v-glavata-prez-uikenda-i-bez-dieta-dori/ http://strukturen-horoskop.com/otslabvane-vi-e-v-glavata-prez-uikenda-i-bez-dieta-dori/#comments Sat, 09 Oct 2010 09:56:44 +0000 Boyan Petrakiev http://strukturen-horoskop.com/?p=384 отслабване

Отслабване ви е в главата през уикенда

ОВЕН (21 март – 20 април) През уикенда ще ви се ще да се подложите на отслабване, но ако може без диета ще е перфектният вариант за вас. Най-добрият начин е това да се осъществи е като просто излезете сред природата и се раздвижите.

ТЕЛЕЦ (21 април – 21 май) През почивните дни ще изхарчите една солидна сума с пари, но това не ви е нещо ново, тъй като знаете как да ги изкарвате, затова и сте намерили начин как да ги използвате и да релаксирате.

БЛИЗНАЦИ (22 май – 21 юни) Ангажирани сте, но колкото и работа да имате ще отделите внимание на половинката си, за да се разгорещите и искрите между вас отново да припламнат.

РАК (22 юни – 22 юли) Откога бленувате за тази блажена почивка, тъй като през цялата седмица сте капнали от умора. През тези дни ще си наваксате положителните емоции.

ЛЪВ (23 юли – 22 август) Жадувате за знание, което да може след това да ви влезе и в употреба. Винаги си намирате с какво да се занимавате, защото сте една наистина любопитна натура.

ДЕВА (23 август – 22 септември) Ще ви се иска през почивните дни да си отделите време за себе си, за да изваете снагата като пробвате нетрадиционно отслабване без диета. Ще се почувствате във форма и ще кипите от енергия.

отслабване чрез секс

Отслабване чрез секс

ВЕЗНИ (23 септември – 22 октомври) Интересувате се предимно от неща, които да са ви от полза в живота. Именно с това ще се занимавате през почивните дни – да изнамерите нещо, което да ви полезно.

СКОРПИОН (23 октомври – 22 ноември) И през уикенда ще се отдадете на страстни нощи, при което е твърде вероятно да стопите някой и друг килограм, но и без това имате нужда, за да се чувствате по-свободни.

СТРЕЛЕЦ (23 ноември – 21 декември) През почивните дни ще отстреляте някое ново гадже, а ако сте обвързани ви очакват романтични вечери, където ще се представите, както винаги, духовито.

КОЗИРОГ (22 декември – 20 януари) Малко сте твърдоглави с решенията си, но партньорът ще се съгласи с тях и след това няма да съжалява, че ви е послушал.

ВОДОЛЕЙ (21 януари – 19 февруари) На моменти ще сте спокойни и уравновесени, като в други – направо ще преливате от енергия и емоции, който ще търсите някъде да излеете.

РИБИ (20 февруари – 20 март) Отслабване ви е в главата през уикенда. Другите хора си мислят за почивка, а вие и за двете едновременно. Но именно заради това го постигате и то без диета, което е най-хубавото в цялата работа.
бутони към социални мрежи

]]>
http://strukturen-horoskop.com/otslabvane-vi-e-v-glavata-prez-uikenda-i-bez-dieta-dori/feed/ 0
През месец октомври ще се изявите като ключар, за да отключите съзнанието си http://strukturen-horoskop.com/prez-mesec-oktomvri-ste-se-izyavite-kato-klyuchar-za-da-otklyuchite-saznanieto-si/ http://strukturen-horoskop.com/prez-mesec-oktomvri-ste-se-izyavite-kato-klyuchar-za-da-otklyuchite-saznanieto-si/#comments Thu, 30 Sep 2010 14:09:33 +0000 Boyan Petrakiev http://strukturen-horoskop.com/?p=378 ключар

През месец октомври ще пипате сръчно като ключар, за да отключите съзнанието си

ВЕЗНИ (23 септември – 22 октомври) През месец октомври ще пипате сръчно като ключар, за да отключите съзнанието си, което досега беше заяло. Ще го постигнете с усилия и малка помощ от услугите на приятелите ви. Край тези емоции няма да липсват и романтични такива, които още повече ще ви насърчават в плановете ви.

СКОРПИОН (23 октомври – 22 ноември) Октомври е един чудесен месец за вас, през който най-накрая да реализирате отдавна кроени проекти, които са дремели като мечка през зимния си сън. Сега вече сте будни и напълно в съзнание какво трябва да предприемете в живота си и ще го осъществите напълно по ваши заслуги, като изключим подкрепата на половинката ви.

СТРЕЛЕЦ (23 ноември – 21 декември) Може и на вас да ви се наложи да използвате ключарски услуги за заялата ви врата в ума, но най-вероятно ще изскочи отнякъде приятел, който да я смаже и вие отново да имате възможността да влезете във форма. Този приятел в крайна сметка ще се окаже любимия ви човек, с който споделяте постелите си.

КОЗИРОГ (22 декември – 20 януари) През месец октомври не тръгвайте напред с рогата срещу колегите си и най-вече срещу шефовете, за да не ви изиграят лоша услуга, при отстояване на мнението ви, за което на всяка цена считате, че е най-правилното. Сега ще ви се наложат компромиси, поне в работата, а колкото до интимните ви отношения, затова няма да се притеснявате.

ВОДОЛЕЙ (21 януари – 19 февруари) През този месец към който и да е ключар от приятелите си да се обърнете, смятащи се за хора спецове по отключване на всякакви проблеми, няма да са ви особено полезни, защото животът си е във ваши ръце и затова вие сами трябва да решите как да го предначертаете за в бъдеще. Все пак ще приемете помощ, но само от партньора си и от никой друг.

РИБИ (20 февруари – 20 март) Направете си услуга през месец октомври като просто послушате вътрешния си глас за нещата от живота ви, свързани както с работата, така и в личен аспект, тъй като шестото ви чувство няма да ви подлъже, стига наистина да чувствате, че това, което правите е правилното. Бъдете смели и предприемчиви и дори и да паднете по пътя си, отново ще се изправите, за да продължите.
бутони към социални мрежи

]]>
http://strukturen-horoskop.com/prez-mesec-oktomvri-ste-se-izyavite-kato-klyuchar-za-da-otklyuchite-saznanieto-si/feed/ 0
Месец октомври предвещава работещи на макс климатици http://strukturen-horoskop.com/mesec-oktomvri-predvestava-rabotesti-na-maks-klimatici/ http://strukturen-horoskop.com/mesec-oktomvri-predvestava-rabotesti-na-maks-klimatici/#comments Thu, 30 Sep 2010 13:43:50 +0000 Boyan Petrakiev http://strukturen-horoskop.com/?p=374 климатици

Мнозина от вас още от сега ще се юрнат да си купуват климатици

ОВЕН (21 март – 20 април) През месец октомври вече осезателно застудява и мнозина от вас още от сега ще се юрнат да си купуват климатици, с които да се топлите през студените дни. Не така студени ще са взаимоотношенията ви с шефовете, тъй като заради изключително добрите ви постижения в работата ще получите повишение. Това разбира се ще рефлектира върху вашия джоб и качествено, т.е. стабилно ще повиши финансите ви, което ще се хареса и на половинката ви.

ТЕЛЕЦ (21 април – 21 май) През този месец вие ще трябва да поотложите прекалено недомислените си планове по отношение деловите и материални желания, за да не се провалят мигновено. По-добре да заложите на качествена подготовка за малко повече време, отколкото да прибързвате. След това няма да съжалявате, защото и през цялото време сте получавали подкрепата на партньора до вас за постигане на успаха ви.

БЛИЗНАЦИ (22 май – 21 юни) През месец октомври ще ви се наложи да се климатизирате по отношение на работата, но за ваше щастие ще успеете да го постигнете с лекото, тъй като ще имате на своя страна близките ви, които ви помагат във всяко едно отношение. Към края на месеца дори ще се поотпуснете качествено, като  се отдадете на романтични преживявания с любимия ви човек.

климатициРАК (22 юни – 22 юли) Октомври ви се струва вледеняващ, смятайки, че още от сега е замръзнало мисленето ви, но за щастие приятелите ви са най-мощните климатици, който ще ви размразят веднага и ще ви вкарат отново в играта, където освен, че сте главният герой, сте и победителите във всяко едно отношение, най-вече и в любовта.

ЛЪВ (23 юли – 22 август) През октомври ще премислете как количествено (материално) и качествено (делови) да подобрите живота си. Ще се стараете всячески, за да го постигнете и не се съмнявайте, че ще успеете. Бъдещето ви е във ваши ръце, ето защо не спирайте да мечтаете, защото така, тези от вас, който са единаци ще си намерят любимия човек, а тези които си имат половинка ще задълбочат отношенията си.

ДЕВА (23 август – 22 септември) Прекрасен месец, като топъл въздух от климатици, очаква представителите на зодия Дева. Ще ви се иска да направите качествени промени на характера си, за да може да се съревновавате с най-големите в работата си. Постигайки го вие несъмнено печелите и в живота, тъй като най-доброто винаги отива в ръцете на победителите, така е и при вас, а доказателство за това е интимната ви половинка.

Следва продължение…
бутони към социални мрежи

]]>
http://strukturen-horoskop.com/mesec-oktomvri-predvestava-rabotesti-na-maks-klimatici/feed/ 1
Звездите мълчат http://strukturen-horoskop.com/zvezdite-malchat/ http://strukturen-horoskop.com/zvezdite-malchat/#comments Fri, 02 Oct 2009 11:19:21 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=361 autorАвтор на интервюто: Регина Александрова

„Марта” бр. 21

Звездите мълчат. Ритмите на Изтока предсказват!

Хороскопите твърдо се настаниха в живота ни. Независимо дали вярваме в тях или не, във всеки случай никъде не можем да избягаме от съдбата. Впрочем хороскопите са различни. В Рига изнасяше лекции астролог, който не обичаше думата „хороскоп” и не вярваше, че „звездите говорят”.

Григорий Кваша е автор на структурния хороскоп, член-кореспондент на Руската академия на естествените науки, известен руски астролог и писател. Той е убеден, че жената трябва да си избира приятели, мъж, кариера, като следва ритмите на източния календар.

- Григорий Семьонович, вие сте астролог, който не признава традиционния звезден хороскоп. И заедно с това препоръчвате да се живее според структурния хороскоп. Всъщност каква е разликата?
- Звездният хороскоп е прогноза на зодиакалните знаци за седмицата. Аз не признавам това направление. Смятам, че е неприлично да се говори публично за зодиакалните знаци. Това е инстинкт, който човек се старае да скрие – неговите дълбоко лични преживявания. Структурният хороскоп се базира на обратната логика. Няма никакви планети! Има само определен ритъм на Източния календар, структура на течението на времето и моя собствена систематизация. В рамките на интервюто е доста сложно да развия подробно тази тема. Онези, които са дълбоко заинтересувани, препращам към моите книги, те са вече 23.
Казано в общи линии, системата на структурния хороскоп за мъжете и жените се различава. Тъй като „Марта” е списание за представителките на слабия пол, ще се съсредоточа върху съветите как да станете най-обаятелната и привлекателната. Преди всичко структурният хороскоп казва, че всички жени трябва да правят кариера, епохата на домакините е отминала! Съществуват четири женски царства, ако техните представителки се движат в правилната посока, те ще имат всичко, за което мнозина мечтаят: и щастие, и стройна фигура, и красиво лице, и бодър дух, и успех в работата.
Жената Петел, Змия и Бик трябва да прави кариера на управляващ – да бъде на власт, да се занимава с бизнес. Много е сложно да се съгласи, но щом това стане, фигурата, цветът на лицето, настроението на дамата се променят в най-добра посока. И това е, защото тя накрая е на истинското си място.
На Кучето, Тигъра и Коня е необходимо да получат добро образование, да генерират идеи, да бъдат креативни. Могат да работят във всяка сфера на дейност, където се изисква мозъчна атака. Единственото ограничение – работата трябва да остава зад вратата на офиса, а вкъщи да се съсредоточат върху семейството, създаването на уют и други чисто женски занимания. Тогава няма да имат нужда от лечение, няма да се оплакват от личния си живот. А ръководните длъжности са категорично противопоказани за тези три знака.
Плъховете, Маймуните и Драконите трябва да моделират себе си (как се е облякла, какво е казала, как се е усмихнала), т.е. трябва да насочват ума, интелекта си към себе си, а чувството си за вкус – към продажба. Те могат да бъдат дизайнери, редактори, стилисти, всякакъв бизнес, свързан с красотата.
И накрая, най-загадъчните знаци – Коза, Котка, Глиган. Това са комуникатори, които имат много силна воля. Те трябва да заемат длъжности, където се налага да придвижват напред най-„непридвижимите” идеи. Това са хора за контакти: подписване на договори, работа със сложни клиенти. Но те не са ръководители, по-скоро помощници на началниците.
- Звучи доста убедително. Но всъщност къде са доказателствата?
- Структурният хороскоп не е паднал, както се казва, от небето, построен е на експериментални данни, има доказателствена научна база. И тук, уви, звездите нямат нищо общо. Основата на структурния хороскоп е в това, че човекът е единственото същество на Земята, което умее да си взаимодейства с времето. Именно това не искат да признаят астролозите, основаващи прогнозите си на звездите, смятайки човека за част от природата. Съвсем не – човекът е особено същество, измислено от Бога.
Да се върнем към структурния хороскоп. Можем да вярваме или да не вярваме в него, но фактът си е факт. Ще дам няколко примера от живота. Кариерата на Кондолиза Райс е толкова успешна, защото според Източния календар тя е Кон. А Вайра Вике-Фрейберга е Бик, оттук идва нейният успех. Валентина Матвиенко, впрочем, също е Бик, тя има още какво да покаже. Всички жени, постигнали успех във властта и политиката, са родени в годината на Бика, Петела или Змията. Това е и Екатерина Втора, и Маргарита Датска, и Индира Ганди, и Маргарет Тачър, и Мадлин Олбрайт и др. Всички Нобелови награди в областта на науката, без помощта на мъже, успяха да получат само жените, родени в годината на Кучето, Тигъра и Коня. Кира Муратова (Куче) направи високо интелектуално кино. Мога да дам още десетки подобни примери. А при мъжете е съвсем другояче – всеки от 12-те знака на практика може да постигне еднакви успехи в една или друга област.
gemini-nibula- Има ли в това някаква дискриминация?!
- Въпросът не е в дискриминацията. Просто за жените и мъжете от Бога са определени различни роли в живота. Мъжът е творец. Напротив, на жените не им е необходимо да изобретяват велосипеда, нека мъжът се занимава с това. Важното е представителките на слабия пол да не започват кариерата си, както се казва, от нулата, а да се присъединят към делото на бащата, мъжа, брата, или началника. Мъжът е спринтьор, жената – бегач на дълги разстояния. Той бързо създава и започва работата, а след това я предава на жената, за да я продължи.
- За кариерата е ясно. А какво да правим в личния живот? При запознанство да го питаме ли какъв е според знаците на Източния календар?
- Непременно! Може да го попитате направо или незабелязано да погледнете в паспорта годината му на раждане. Проблемът не е в названието на знака. Съществуват пет варианта на взаимодействие между представителите на двата пола. Важно е какво „извлича” от теб партньорът ти.
Ако това е взаимодействието на патриархален съюз, мъжът „извлича” от жената простота, веселост, естественост, грижовност за дома. При романтичния съюз- пасивност, глупост, няма да можете да обсъждате нищо с мъжа си, да говорите на сериозни теми. Мъжете Дракони, Маймуни и Плъхове не са подходящи за онези, които не могат да крият интелекта си.
Духовният съюз „извлича” емоции, нерви, страдания. Например, духовният съюз на жените Кучета с мъжете Коза, Котка и Глиган. Искате ли да страдате? Ако се занимавате с творчество: писателка, художник, композитор, дизайнер, това ще ви е само от полза. В останалите случаи жените просто са нещастни.
Равният съюз „извлича” агресия, алчност и другите крокодили, желанието да изядеш всички. Петият вариант е векторният съюз, който е напълно непредсказуем, в този брак ще има много бури и това може да бъде както в положителна, така и в отрицателна насока.
И така, на всеки, който иска да създаде щастливо семейство, бих препоръчал преди да сключи брак, да прочете поне две мои книги – „Практически курс” и „Любов според знака на раждане”.
- А какво да правят тези, които вече са сключили брак, имат деца, но отношенията им явно не са в ред?
- Главно, не изпадайте в паника! Идвайте на консултация (аз работя и в Латвия), по време на която ще ви дам съвети как да облекчите живота си в създалата се ситуация.
Освен това препоръчвам на всички: не бързайте да се омъжвате. Вижте как вървят взаимоотношенията ви, проверете себе си. Ако не свиквате един с друг, винаги е по-добре да се разделите, докато нямате общо семейство, деца.
- Въпросът, който вълнува всички – кога ще завърши кризата в Латвия? Каква е вашата прогноза?
- Това е сложен и нееднозначен въпрос. Ще се опитам да отговоря кратко. Цикълът за измерване в историята на държавите е 144 години (четири пъти по 36 години). Сегашният исторически цикъл за Латвия е от 1897 до 2041 г. За този период страната преминава през определени фази: силова, икономическа, идеологическа, бюрократична (ту със знак „плюс”, ту със знак „минус”), които ритмично се повтарят. Например, през периода от 1969 до 1981 година имаше подем в производството. От 1981 до 1993 година влезе в сила идеологическият етап. И отново завой на 180 градуса. От 1993 до 2005 година беше бюрократичният период (караници на политическото поприще). От 2005 до 2017 година Латвия отново влезе в икономическа фаза, само че сега със знак „минус”. Ако през 1969-1981 в страната имаше разцвет на производството, сега е точно обратното.
- Как да оцелеем в очакване на 2017 година?
- Да се научим да правим нещо с ръцете си, да прекъснем говорилнята и да се освободим от лъжливите идеи – тези препоръки са подходящи както за правителството, така и за всеки латвиец. Латвия е транзитна република. Необходимо е да се сдружи с Русия. Колкото по-рано разберете това, толкова по-бързо ще се измъкнете от кризата.

]]>
http://strukturen-horoskop.com/zvezdite-malchat/feed/ 1
От първия до петия http://strukturen-horoskop.com/ot-parviya-do-petiya/ http://strukturen-horoskop.com/ot-parviya-do-petiya/#comments Fri, 02 Oct 2009 10:54:47 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=357 MarriageГригорий Кваша е автор и създател на уникалния структурен хороскоп, който се базира на източния годишен цикъл, но няма нищо общо с традиционната астрология. Той създаде също така извънредно интересната „Теория за брака” с основна идея, че „Без жената мъжът не може да постигне нищо!”. По мнението на Кваша „Наполеон не би спечелил сражение, ако не е имал Жозефина, Маяковски не би могъл да пише стихове, ако не е имал Лили Брик, Михаил Горбачов не би дошъл на власт, ако не е имал Раиса Максимовна”.

Днес вие, скъпи читателки, можете да научите за типа на вашия брак и какво трябва да направите за запазването и укрепването на семейния съюз.

ОТ ПЪРВИЯ ДО ПЕТИЯ- ПРЕЦЕНИ!

Преди много години направих сериозно откритие: всички жени, постигнали успех във властта и политиката, са родени в годината на Бика, Петела или Змията – това са и Екатерина Втора, и Маргарита Датска, и Индира Ганди, и Маргарет Тачър, и Мадлен Олбрайт, и т.н. без изключение. А всички дами, родени в годината на Кучето, Тигъра или Коня „попълниха” интелектуалната сфера – наука, литература, сериозно кино. Също така определих сферата на дейност на другите знаци. После се залових с мъжете…От съединяването на тези знания се роди „Брачната теория”. Тя вече е на 18 години и работи безупречно, за което свидетелства статистиката – аз постоянно изследвам най-известните двойки в политиката, науката, изкуството и т.н…
И така, браковете са пет типа.

Патриархалният брак са децата, пълният хладилник и уютният дом. Мъжът и жената обикновено говорят на кулинарни теми, за цените на продуктите, подготовката на зимнина, за ремонта, т.е. за бита и почти никога за „възвишеното”. Педантично се поддържат всички традиции и графикът за деня. В такъв съюз ролите са ясно разделени: мъжът е снабдител, жената – пазителка на огнището.

Романтичният брак е нежности, ухажвания и поглед един към друг през розови очила. Жената е принцеса, мъжът – рицар. Тя е женствена, той – мъжествен. Това е съюз на противоположности: във външността, националността, възрастта, интелекта (той е малък, тя – висока, той е брюнет, тя – блондинка, той е турчин, тя – рускиня и т.н.). Обикновено в такъв съюз встъпват млади хора това е първият им брак.

Равният брак е съюз на единомишленици, умни и търсещи хора, притежаващи еднакъв тип мислене. Двойката си поставя една цел и заедно върви към нея. В този съюз спорят, учат се да формулират задачите и да ги решават, говорят за изкуство и религия, бизнес и политика, наука и култура. Битът и децата не са за равния съюз. Днес това е най-разпространеният тип брак.

Духовният брак е общност на интересите, интелектуално и духовно единство, взаимно уважение, потъване един в друг. Това е почти винаги съюз на зрели самодостатъчни личности.

Векторния брак причислявам към изключенията, защото той е най-непредсказуем. Това е кипене на страсти, нажежаване на емоции, взаимна хипноза и изтезание, постоянно напрежение и мъчение. Във векторния съюз хората така се вкопчват един в друг, че не им остават сили за нищо друго. В този съюз единият поема ролята на господар, а другият – на слуга.

Ако равният съюз дава възможност да се прави кариера, патриархалният – да се раждат деца, духовният – да се отглеждат творчески личности, романтичният – воини (всички велики пълководци са били в романтични бракове), векторният не произвежда нищо освен истерия и паника. В такъв брак хората вървят към авантюри, губят здравето, силите и енергията си. Тези съюзи бързо се разпадат. Така че на никого не препоръчвам векторен съюз.

Спазвай заповедите и живей щастливо!

Аз изведох правила за всеки тип брак: ако те се спазват, бракът никога няма да се разпадне.

Децата са цел и смисъл на патриархалния брак: колкото са повече, толкова по-добре. Възрастните в този съюз също трябва да бъдат като деца, да се радват на простите неща – слънцето, морето, цветята, активно да се занимават с домакинство – да копаят градината, да ръкоделстват, да майсторят. И никакво „вмъкване” в съзнанието на другия, мъжът за нищо не трябва да се съветва с жена си, никакви интелектуални разговори!

Главното правило в равния съюз е една кариера (или общ бизнес) за двамата. Ярък пример е бракът на Михаил и Раиса Горбачови, когато мъжът не взема нито едно решение, преди да се посъветва със съпругата си.

В духовния брак хората трябва винаги да бъдат интересни един за друг. Те не бива да се разкриват докрай, трябва да усложняват там, където всичко е просто, да размътват там, където е прозрачно, да трупат там, където е просторно. Трябва да бъдат тайна и загадка един за друг.

В романтичния брак трябва да се живее красиво, да не се икономисват външните ефекти – подаръци, изненади, ухажвания, често да бъдат разделени, да остават сантиментални, умилено-възторжени, нежни и грижовни, да не се зацикля на бита и винаги да се чувстват като булка и младоженец.

За векторния съюз не съществуват никакви заповеди, толкова сложен и непредсказуем е той.

Всичко е относително.

- Кой брак може да се смята за успешен и кой – за неуспешен?
- Няма успешни или неуспешни бракове – във всеки от типовете има свои плюсове и минуси. Но съществува мода на браковете. Например, сега външният живот при болшинството хора е толкова наситен, че са на мода патриархалните бракове. Вижте, всички звезди на Холивуд сега встъпват в тях, защото искат да живеят тихо и спокойно извън границите на снимачната площадка и купоните. Друг е въпросът, че такъв звезден брак не може да се „продаде” на публиката. Той й е безинтересен. Друга работа е векторният брак, където хората живеят със страстите си!

marriage-happy_ringsЗащо се разведе Пугачова

- Разкажете, моля, за нюансите на браковете на известните хора, тези, които са пред погледите на всички.
- Например, руският президент Владимир Путин е в романтичен съюз, и си личи, че бракът му е слабичък. Бракът на американския президент Джордж Буш е класически патриархален. Горбачов, Елцин и Ленин бяха в равни бракове – само в такъв съюз мъжът или жената може да направи самостоятелно, без никакви протекции, лудешка кариера. Най-яркият пример за равен брак днес в Москва е Юрий Лужков – Елена Батурина. Те се издигнаха един друг и сега се поддържат с всичка сила. Много ярък романтичен съюз е Пугачова – Киркоров: контраст във всичко: възраст, ръст, външност. Но Пугачова е твърде интелектуална дама, за да търпи дълго до себе си мъж, който пее: „Ти си моето зайче, ти си моето тазче…”. Още един пример за романтичен брак са Лолита Милявска и Александър Цикало, между другото, бракът им се разпадна, защото не биваше да работят заедно. В романтичния съюз деловите отношения са забранени, жената трябва само да изпълнява ролята на любимата кукла, а мъжът – на прекрасния принц. Положителен пример за романтичен брак е Олег Табаков – Марина Зудина. Те правилно не бързаха в ЗАГС, винаги съм казвал на романтичните двойки: „преди първата целувка трябва да минат не по-малко от два месеца, а преди първата среща не по-малко от половин година“. Том Круз и Никол Кидман имаха векторен съюз, а след развода всеки от тях встъпи в патриархален. Мария Миронова – Александър Минакер, Деми Мур – Брус Уилис, Кърт Кобейн – Кортни Лав имат векторни бракове. А всички знаменити съюзи, където мъжът е режисьор, а жената – актриса, която той снима във филмите си, са духовни. Това са Чурикова – Панфилов, Алентова – Меншов, Фелини – Мазина, Герасимов – Макарова. Мстислав Растропович и Галина Вишневская бяха във високо духовен брак.

„Няма лоши хороскопи!”

- Може ли бракът да върви успешно, ако хората си подхождат по структурния хороскоп, но между тях няма любов?
- Романтичният съюз е немислим без любов поне на един от двамата. Духовният започва с конфликт, но обикновено завършва с любов. В патриархалния брак често любовта се заменя с навик, освен това, ако в този съюз мъжът изведнъж пламне от страст към жена си, такова семейство по-скоро ще се разпадне. В равния съюз любовта често е насочена не толкова един към друг, колкото срещу света: ние сме двама и ще завоюваме всичко, любовта ще расте и крепне в борбата против общия враг.
- Моля, обяснете вашата фраза: „Няма лоши хороскопи, има лошо изпълнение на предначертаното”.
- Наистина няма лоши хороскопи. Да вземем, например, такъв неблагоприятен вариант като мъж роден в годината на Змията. От една страна, тези мъже обикновено са болни и крехки, но от друга страна, този негатив може да се компенсира с правилен избор на професия. В съюза на руските мултипликатори на практика всички мъже бяха Змии – Хитрук, Норщайн са весели, жизнерадостни хора. Защото професията им е позитивна. А писателите-Змии – Достоевски, Едгар По, Бодлер, Некрасов. Пълен негативизъм и чернилка. и между впрочем, всички те боледуваха доста сериозно. Ако отгатнете правилно своята работа, тя ще ви подхранва енергетично и ще поправи хороскопа. Същото е и с брака: спазвайте предписаните ви заповеди и всичко при вас ще бъде добре.

Формулата на любовта

- Прилагате ли теорията в собствения си личен живот?
- Обезателно, аз винаги съм първия си клиент. Правех всичките си открития за себе си, а не за човечеството или за пари. Всичко започна с моя личен проблем: имах мъчителни отношения с дама, аз съм Кон, тя – Плъх. Използвах десетки психологически системи, но нито една не помогна. После започнах да анализирам отношенията си с други Плъхове и всичко застана на мястото си: това е висш закон. Така се роди теорията ми за брака, а аз се отървах от разрушителния за мен векторен съюз.
- Как да намерим своя идеален партньор?
- Най-добре е да търсите просто човека. А след това да изучите съвместимостта и, ако нещо не е наред, да коригирате проблемната ситуация.

Освен това можете да се възползвате от моята теория, която се нарича „Вълшебни години и дни”. За всеки знак в 12-годишния цикъл има 7 работни и 5 вълшебни. А във всеки месец има дни на особен успех. Например, ако жената 10 години не е могла да се омъжи или да забременее, през вълшебната година това непременно ще стане. Но трябва да се подготвяме за вълшебните години: да се настройваме, че чудесата са възможни. И тогава те непременно ще се случат. През вълшебните дни многократно се увеличават шансовете някой да се влюби във вас. Значи, през този ден не трябва да си стоите вкъщи, отидете на театър, на концерт, на гости, в парка, там, където се увеличава шансът ви да се запознаете. Вълшебните дни за всеки знак до края на 2007 година можете да намерите на моя сайт.
Най-важното е, че моята система може да обясни на човека как правилно да изгради семейния си живот, но не може да му обясни как да „хване любовта”. Защото „събирачът” все пак е на небето.

Олга Стопинская

]]>
http://strukturen-horoskop.com/ot-parviya-do-petiya/feed/ 0
Международните отношения http://strukturen-horoskop.com/mejdunarodnite-otnosheniya/ http://strukturen-horoskop.com/mejdunarodnite-otnosheniya/#comments Fri, 02 Oct 2009 09:21:47 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=351 russia-mapАстрологът Григорий Кваша за международните отношения

Автор на интервюто: Елена Смехова
„Събота” 25.06.2009

Защо Латвия не дружи с Русия, а Русия с Естония?

Структурният хороскоп, създаден от астролога Григорий Кваша, е в разрез с цялата общоприета астрология. В него няма никакви планети! Само ритъма на източния календар, структурата на течението на времето и авторска систематизация.

Като раздава на всички народи знаци на националния им характер, Григорий Кваша се доближава плътно до животрептящата тема за международните отношения.
Кой на кого е полезен? От кого да очакваме заплахи и пакости? „Събота” реши да поговори с московския астролог по тези въпроси.

Досие

Григорий Кваша е член-кореспондент на Руската академия на естествените науки, астролог и писател. Автор е на 23 книги, член на МАПП (Международна асоциация на писателите и публицистите).

В Русия и извън границите й е широко известен като създател на теорията за структурния хороскоп, векторния пръстен, възрастовата програма на човека и т.н.
Живее и работи в Москва.

Пристига в Рига по покана на Gr.кvasha Centr SG. На последната му лекция в Дома на Москва игла да хвърлиш, няма къде да падне.

- Григорий Семьонович, как ви хрумна да приведете всички държави по земното кълбо към 12 знаменателя, като им раздадете знаци от източния календар?
-Уверен съм, че абсолютно всичко на Земята се подчинява на ритмите на структурния хороскоп – от човешкия живот до съдбите на цели държави. И сега съм готов да докажа това.

Петел – светът на исляма
- Да започнем с Русия. В какво е нейната сила и слабост от гледна точка на структурния хороскоп?
- Русия е представена от знака на Коня, на който са подчинени Петелът, Змията и Бикът. Под знака на Петела е на практика целият свят на исляма: Узбекистан, Таджикистан, Тюркмения, Азербайджан, Пакистан, Ирак, Иран. Ето защо болшинството от тези страни в отношението си към Русия винаги ще имат известен комплекс на по-малкия брат от благодарност, че тази страна им е дала политически живот. Самата Русия неизменно трябва да покровителства тези държави, както правят това родителите за своите чеда.
- Но дори и най-добрите родители имат конфликти с децата си…
- В дългосрочен исторически план тези епизоди никога няма да станат главни. Освен това, „непослушното дете” много бързо поумнява, когато получи плесница от „родителя”.
- Следващият знак, подчинен на Русия, е Змията. Коя държава на глобуса е това?
- Индия. И забележете, Русия отново влиза в ролята си на по-големия брат. Поддържа Индия във всичките й конфликти, снабдява я с оръжие и вече много години е неин стратегически партньор. Впрочем, в многобройните войни между Пакистан и Индия само Русия можеше да стане истински арбитър, както се казва, да помири скараните деца.

Бик – знакът на Америка
- Как обяснявате противопоставянето на Русия и Америка?
- САЩ е Бик. Германия също. Все едно искат ли това или не, тези страни са длъжни да се съобразяват с Русия. През 1945 година историята вече показа какво се случи с Германия, когато тя си въобрази, че е велик учител на Русия. Америка също се опита да учи Русия – за свободите, правата на човека, наричаше я империя на злото…
Всичко това е в миналото. Сега дойде ред американците да се учат от нас! Пречистени от кризата, те тепърва ще дойдат да се поклонят на Русия. Нали Бикът има само един-единствен съветник – Коня. Значи, само Конят (разбирай Русия) може да спре Бика или да му помогне.
- Ето на! А наивните американци възлагат всичките си надежди на Обама…
- Съвсем напразно. Обама също е Бик, което е много лошо! Два Бика в една страна е знак за катастрофа.

Заплаха от Дракона
- Може да се помисли, че Русия-Кон си има малко свои проблеми – само знае да спасява и учи всички подред. А на нея, бедната, кой ще й помогне?
- В положителния баланс за Русия са страните, представени от Знака на Тигъра. Например, Китай. За Русия всеки конфликт с Китай е съвсем немислим. Те трябва само да дружат! На абсолютно равна основа, без ни най-малки опити за превъзходство.
С Плъха (Белорусия, Англия) отношенията са неравни: периодите на лудо обожаване се сменят с периоди на несъгласие. Дори има вероятност за развитие на известен комплекс за вина. Така от Великата отечествена война Русия изнесе усещането, че белорусите са единственият народ, воюващ повече по руски дори от самите руснаци. След такова кръвно побратимяване сигурно наистина не е добре от тях да се взема за газ като от чужденци…
- Изглежда, враговете на Русия са повече от приятелите й…
- Главната заплаха идва от страните-Дракони и страните-Маймуни. Те твърде много приличат на нас и затова е по-добре да бъдат колкото може по-далече, през няколко граници. Иначе няма да мине без конфликти. Например, Маймуна е Япония. И какво излиза? Изпитваме огромно взаимно уважение, а в течение на много години не можем да се договорим с Япония за две мънички островчета. Аналогична е ситуацията в отношенията ни с най-близките ни съседи – Грузия и Украйна, представени от знака на Дракона. Така и ще се караме вечно – ту за Севастопол или остров Тузла, ту за Абхазияил и Южна Осетия. Грузия и Украйна, колкото и бедни и безпомощни да са били, никога не се признават за „по-малки братя” на Русия. Само равенство, във всички детайли и подробности. А какво равенство може да има между слона и мопса? Така че проблеми ще има. В положителния баланс за Русия са страните, представени от знака на Тигъра. Например Китай. Всеки конфликт с Китай за Русия е съвсем немислим. Трябва само да дружим!

Балтийската Коза
- С какво обяснявате натегнатите отношения на Русия с балтийските републики? Може би Латвия също е Дракон?
Тук проблемът е друг. Русия-Кон има страни-съветници, които винаги ще се отнасят високомерно с руснаците. Такива знаци са всичко два – Коза и Котка.
Котката е Израел. Каквото и да говорят руснаците, евреинът-съветник, евреинът-учител им е нужен като въздуха. Коза са Франция, Полша и Латвия. Тези страни никога не са ценили Русия, винаги са намирали множество аргументи против нея. И Русия трябва да се примири с това. Как ли не рязаха Полша на части, как ли не я възпитаваха – от това нищо не излезе!Никога Полша няма да възприеме никаква мъдрост от Русия. Същото е и с Франция, която винаги ще се отнася критично, да не кажем презрително, към Русия. Тук е безсмислено да губим дипломатически усилия.
С Латвия песента е същата: вашата малка, но горда страна винаги ще гледа Русия малко отвисоко. Дори ако отстрани това изглежда смешно и глупаво.
- Защо знакът на Козата е лош за Латвия?
- Защото това е най-слабият знак в политическо отношение. По-слаб няма накъде. Славните страници в живота на вашата страна винаги ще се редуват със страници на ужасен политически позор. Така че бих посъветвал политиците на Латвия да не надценяват значението на своята държава – то е повече от скромно. И най-вече, да не се отнасят към Русия като към минало, защото тя е също и вашето бъдеще.
- При условие, че на Русия не й омръзне козята муцуна, която Латвия й показва постоянно…
- Предполагам, че не ви заплашват големи конфликти. Участта на Русия-Кон е такава – да гледа Козата с влюбени очи. Не е ли така? Латвия прави на Русия пакост след пакост, постоянно сменя един номер с друг… Фашистите в Рига маршируват по главните улици. А Москва не прави нищо! Като че е ослепяла.
А вашите съседи естонци трябваше само да свалят „Бронзовия войник” и цяла Русия се вдигна на крака. Защото Естония е Бик, знак, подчинен на Коня. Русия никога няма да прости нищо на Естония – война на архитиповете!

Разчитайте на себе си
- Смята се, че от балтийските страни Литва се държи най-коректно по отношение на Русия. От какво е обусловено това?
- Литва е Куче. Прекрасен знак! Неагресивен, не се впуска в авантюри и винаги си знае сметката. Като стана дума, Испания и Швейцария също са Кучета. Сигурен съм, че съдбата на вашите литовски съседи ще бъде много по-благополучна от тази на другите Балтийски страни. Кучето се разбира добре с Коня (Русия).
- Според вас политически слабата Латвия-Коза, която гледа отвисоко Русия-Кон, нищо добро не я очаква в близко бъдеще.
- Не съм казал такова нещо. Просто Латвия трябва да се концентрира не върху политиката, а върху финансите и изкуството. Козата е велик естет. В тази насока трябва да се работи! Франция е знаменита със своите Кутюрие и художници, Полша – със своята кинематография… Спомнете си Рижкото киностудио в съветските времена или латвийския балет… Вие трябва да развивате изкуството!
- Е, тогава Латвия върви по верен път! Ние само това правим, пеем и танцуваме. Дори в гладните времена не се отказахме от празника на песента.
-Ето, виждате ли! Значи, вашата страна подсъзнателно чувства, че нейна емблема не са шпротите с масло и „рижкият” балсам… Погледнете, какво повиши рейтинга на Латвия в последно време – фестивалите „Нова вълна”, ”Голосящий Кивин”, „Юрмалина” и др.
- С кого е най-добре да дружи Латвия? И откъде да очаква помощ?
- За помощ от Русия мисля, че се изразих ясно. За съжаление Америка не е ваш приятел, защото Бик – Коза е гърмяща смес. Евросъюзът е нелош помощник в близко бъдеще. Но, уви, не е пожизнена вълшебна пръчица. В края на краищата на Латвия все пак ще й се наложи да разчита само на себе си.

Защо страните воюват?

Григорий Кваша смята: векторните, непримирими отношения между знаците пораждат най-големите проблеми в света

Армения – Турция, Армения – Азербайджан (Котка – Петел) или Израел – Арабският свят (Котка – Петел) – за съжаление за тези конфликти няма никакво рационално разрешение.

Също толкова непримирим изглежда конфликтът между гигантските САЩ и мъничката Куба (Бик – Куче) и едно от най-дългите противоборства в историята: Англия – Ирландия (Плъх, Кон).

На вниманието на Обама
Изживяващата се като световен лидер САЩ (Бик) всъщност не е толкова могъща.

Америка може да има като „по-малък брат” само Япония (Маймуна), Италия (Дракон), Англия (Плъх). Доколкото има влияние върху тези знаци, а следователно – на съответните държави.

Между Корея (Глиган) и ислямските държави (Петел) е възможно съратничество.

Германия (Бик) рано или късно ще започне спорове и противоречия с Индия (Змия) и Израел (Котка). Именно чрез тези страни ще започне отслабването на позициите на САЩ в света.

А най-взривоопасните отношения на САЩ са с Китай (Тигър).

Антисемитизмът: да бъде или да не бъде?

В Англия не е имало и няма да има антисемитизъм, защото израилтяните (Котка) са ученици на англичаните (Плъх). Точно такова би било положението на евреите в Япония, ако биха могли да се доберат до нея.

Най-благоприятно за евреите е пребиваването им във Франция, Латвия или Полша (Коза). Също така в Испания (Куче) или Русия (Кон), защото в тези страни те могат да станат съветници, хора с висок авторитет. Наистина, такова положение е далече от хармонията: не на всички харесва да ги учат на ум и разум.

Най-малко предимства имат евреите в страните на Дракона (Италия, Украйна, Грузия). Ненапразно се казва: „Когато хохолът се родил, евреинът заплакал”.

Благодарим на Gr.kvasha Centr SG и лично на Татяна Усильонок за помощта при организирането на интервюто.

]]>
http://strukturen-horoskop.com/mejdunarodnite-otnosheniya/feed/ 0
Изгодна размяна http://strukturen-horoskop.com/izgodna-razmyana/ http://strukturen-horoskop.com/izgodna-razmyana/#comments Thu, 01 Oct 2009 11:35:51 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=345 newbornГригорий Кваша

“Зазеркалье” № 160, юни 2006 г.

Изгодна размяна

Търсене на смисъла на живота и страх от смъртта. Тези две теми вървят успоредно в живота на човека. Трябва само да намерим смисъла на живота и смъртта сякаш не е толкова страшна. И, обратното, ако смъртта престава да плаши човека, значи безсмислеността на битието не е толкова очевидна.

Разбира се, човекът се е страхувал от смъртта, страхува се и винаги ще се страхува. Но тук става дума по-скоро за емоциите или за някакъв мистичен ужас, който се ражда в младежкото неукрепнало мислене, несигурно в своето безсмъртие. Впрочем, вярата в безсмъртието също не е надеждно нещо и много напомня таблетка за успокоение, упойка, приказка, призована да ни отвлече от ужаса на небитието. Пък и трябва ли да мислим твърде много какво ще последва след живота. Навярно си струва да се грижим повече за земните си дела. А съвсем не е лошо да преместим проблематиката за раждането и смъртта от външните работи във вътрешните, да се научим да умираме и да се раждаме в процеса на живота. Който е умирал много пъти в живота си, няма да се страхува от заключителната смърт.

Наистина нима смъртта е толкова страшна за онзи, който отдавна е погребал всичко най-добро, което е имал в живота си. А щом е погребал всичко, което е имал, защо да живее по-нататък? Така постепенно стигаме до извода, че всеки път, когато извършваме поредната изгодна размяна и позволяваме на нещо да умре, а в замяна на друго – да се роди, удължаваме живота си.

Ние можем и сме длъжни да се научим да усещаме смъртта не като една-единствена точка в края на жизнения си път, а като някакъв много дълъг процес, преминаващ през много стадии и при това крайният стадий може да се окаже съвсем не най-печалният. Поредицата от смърти започва от самото раждане. Съответно и поредицата от раждания продължава до самата смърт. Така че задачата на човека е само да разменя изгодно своите смърти със своите раждания. Съгласете се, че това е по силите ни и ако успяваме да разменяме поредната си смърт за много изгодно раждане, смъртта вече не е повод за печал, а е причина за радост. Така проблемът за смъртта придобива елемент на размяна или дори търговия.

И така, възраст на Петела. Човекът току-що се е родил, а идва време за първата му смърт. В човека умира връзката му със света, откъдето е дошъл, замлъква музиката от космоса, където е обитавал в блаженство и незнание. Не си мислете, че това е дребна смърт. Какво всъщност знаем ние за онзи свят? Може би тази първа смърт е най-ужасната от всички смърти. Детето може да се откаже от нашия свят, защото не желае да се сбогува с онзи свят. Известно е, че бебетата, които съмнителните достойнства на нашия свят не са могли да прелъстят, просто заспиват и не се събуждат.

Какво получава в замяна на скъсването на връзките с онзи свят? Разбира се, този свят, неговите звуци, неговите вкусови усещания, осезанието, топлите ръце на майка му. Преди размяната то възприема по-скоро негативно всички тези прелести, защото го отвличат от музиката на небесните сфери.

Втора възраст (1-3 години) – Маймуна. В тази възраст в човека умира полуживотното, блаженото същество, нещо като домашна котка, която всички обичат, глезят, галят, хранят. Накратко, умира безгрижието. В замяна на тази доста страшна смърт (човекът никога вече няма да бъде толкова спокоен – сега неговата участ са страхове, емоции, преживявания) получава ново раждане – самосъзнанието. Отсега нататък човекът знае какво е това „АЗ” и това е безценен дар, на който ще извикаме „Ура!”.

Трета възраст (3-7 години) – Коза. В тази възраст, по-точно в самия й край, при нормалното дете окончателно и безвъзвратно умира великолепното безгрижие, емоционалната свобода и лекомисленото отношение към живота. В замяна се ражда тягостното чувство за лична отговорност и емоционален самоконтрол. Защо човечето толкова се радва на тази тъжна размяна? Защото сега ще се научи да прави само много неща, ще получи макар и малка воля и власт. Засега само над самия себе си.

b&w man and babyЧетвърта възраст (7-12 години) – Кон. Тази великолепна възраст води детето към най-страшната смърт. В края на детството в него умира усещането за единство с природата, загива щастието от простото естествено битие. Отсега нататък за щастието му ще са нужни някакви измислени и доста абстрактни постижения. В замяна в човека се ражда още много уродливата способност да измисля, способността да ражда идеи. Така на мястото на хармонията идва уродливостта и сме в правото си да подозираме лъжа в предложената ни размяна. Но и този път изгодността на размяната е очевидна: макар и да е уродливо (а кога новороденото не е уродливо?) човекът получава най-великолепното нещо – разума, умението да се съмнява, умението да анализира, включително и себе си. Уви, развитието на новородения (разум) при мнозина протича вяло и довежда до умствена дистрофия. Такива умствени дистрофици губят фатално и необратимо от размяната. Такива хора престават да бъдат зверчета (губят естеството си), но така и не се превръщат в хора (нямат разум), отсега нататък името им е зверове.

Пета възраст (12-17 години) – Бик. Ако искате да си спомните за смъртта в тази възраст, спомнете си сълзите на випускниците на абитуриентската вечер. Това е смърт на инфантилността, на способността да правите всичко на своя глава, а да живеете под прикритието на мама, татко и учителите. Смъртта на инфантилността е раждане на самостоятелността. Който не се радва на тази размяна, е добре дошъл в специализирано училище, някоя бандитска групировка или в армията. Тези, които се радват на размяната, каним в свободно младежко общество. Само не забравяйте да се възползвате от новото качество с пълна сила – разтворете света за себе си толкова широко, както отваряте широко прозореца сутрин след задушната нощ.

Шеста възраст (17-24 години) – Плъх. Аз лично преживях смъртта, програмирана във възрастта на Плъха като най-страшното събитие в живота си и дори изпаднах в дълбока депресия от това. Какво оплаквах толкова силно? Свободният, младежко-купонджийски живот не се прекрати със завършването на университета. Какво си отиде тогава? Отиде си усещането за братство, искреност и пълнота на чувствата, което не могат да заменят комфортът и удобството на по-прагматичните контакти във възрастта на Глигана. Какво получаваме в замяна? Раждане на истинската творческа индивидуалност. Все пак във възрастта на Плъха ние бяхме твърде сиви и еднакви.

Седма възраст (24-31 години) – Глиган. Сигурно броят на смъртите в тази възраст е доста голям, защото е голям и броят на ражданията, водещи към осмата възраст, най-главната в живота на човека. Лично за мен във възрастта на Глигана умряха ергенството и бездетността, интелектуалната всеядност и любовта към четене в захлас. Списъкът би могъл да се удължи. Сега, след като са минали много години, повече от всичко ми е мъчно за безвъзвратно умрялата способност да скоча на дивана с нова книга и блаженството да я прочета цялата открай докрай. При мен този дар няма да се върне никога вече. Каква страшна загуба! Освен това аз умрях като автор на роман със заглавието „Градът”. Романът беше написан почти 30% и все пак ми е тъжно, колко ми е тъжно за всяка смърт. Получих в замяна гигантски куп нови качества и свойства. Научих се да бъда мъж и баща, стопанин на дом и организатор на творчески колектив, и главното – получих своя структурен хороскоп, теория с невероятна красота.

Осма възраст (31-40 години) – Куче. Тази възраст беше моят огромен успех и невероятен късмет. През всичките девет години бях безумно и фантастично щастлив. Именно затова възприех невероятно болезнено смъртта на възрастта и смъртта на нейните качества, в потвърждение на лошата слава на „кризата в средата на живота”. Фактът на порастването на децата усили катастрофата в личния ми живот. Кой знае защо се смята, че родителят трябва да е щастлив, защото децата му са пораснали. Истинският родител, фанатичният родител-професионалист изпитва шок, че децата му са пораснали, че сега няма нужда да им разказва приказки и да провежда тънка педагогическа линия и най-доброто занапред е да не им пречи да действат самостоятелно и колкото може по-внимателно да се отстранява. Тоест ти вече като че не си им родител, не си им учител и щит, не си им добрата фея и повелителка, а само приятел и спонсор. Така идва гибелта на родителя, ти си още жив, но вече не си пръв в очите на детето си, не си втори или трети, дай Боже, да се задържиш в десетката.

Втората гибел е гибелта на безспирния мислител. До неотдавна мислех през цялото време, докато бодърствах, теоретичните въпроси непрекъснато се въртяха в главата ми. Размишленията за възрастите се сменяха с размишления за пръстена, после идваше съвместимостта на знаците, и така по окръжност безкрай. Понякога ми идваше дълга мисъл и се хващах за хартията, но по-често мислех наум, като се изхитрях да решавам в движение, във влака, самолета или автомобила най-сложни теоретични въпроси. Сега мозъкът ми е празен! Не, разбира се, понякога мисля. Но не за теорията, а как да напиша книга, как да подредя материалите в нея. Това е главната тема на размяната, ученият умря и на негово място се роди писателят.

Така ми се иска да вярвам, че ученият у мен не е умрял съвсем и от време навреме ще вдига глава, за да нанесе поредната поправка в теорията. Въпреки това не бих искал след учения и писателят да умре безвъзвратно. Толкова дълго го отглеждах в себе си. Но ако не умееш да жертваш едно нещо, нима ще получиш друго. Защото вече е на път жаждата да се родят в мен Учителят и Организаторът. Това е задача за възрастта на Дракона (55-70 години), до която не ми остава много време.

96747971_87156ff5dcКакви раждания мога още да планувам за себе си? Може би от мен ще се получи и нелош пътешественик. Така бих искал да обиколя света с лекциите си. А може би ще успея в живота си да вляза в някаква могъща политическа организация, в някакъв много влиятелен световен съвет? Може би ще ми се удаде да организирам някакъв мощен бизнес и да стана много богат човек, да се възползвам с пълна сила от предимствата на големите пари? Най-важното е, чакайки поредното раждане, да не забравя да умъртвя нещо друго в себе си. Иначе раждането може и да не се случи. Не е ли в това тайната на дълголетието – не бъди алчен, изгаряй преживените животи?

И, разбира се, последната размяна, ако имате шанс да доживеете до нея, ще поиска от човека да жертва абсолютно всичко – мозъка на учен, таланта на писател, властта, парите. Всичко това ще трябва да се даде за уникалната способност да отидеш в пустинята, да се научиш да бъдеш независим от всичко, което съществува на този свят, храна, жени, слава, привързаност към близките. В загубата на всички връзки с този свят ще се роди най-великата независимост, някакъв абсолют, след достигането на който страхът от смъртта окончателно ще престане да съществува.

Така че не трябва да се страхуваме от едната смърт, такава няма, има поредица от умирания и в тази поредица има смисъл да се страхуваме само от онези смърти, след които не се е родило нищо ново.

]]>
http://strukturen-horoskop.com/izgodna-razmyana/feed/ 1
България http://strukturen-horoskop.com/balgariya/ http://strukturen-horoskop.com/balgariya/#comments Thu, 01 Oct 2009 10:17:27 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=342 bulgariaГригорий Кваша

България е хубава страна

Нито една държава, нито един народ не са пораждали в Русия толкова илюзии, както България и българите. Братушки, братя-славяни, едва ли не родни бащи, които са ни подарили Кирилицата и православието. При това на всеки дружески период веднага ще се намери недружески. Причините за взаимните ни очарования и разочарования трябва да търсим в ритмологията на тази необикновена държава.

Вече неведнъж споменахме, че движещата сила на световната история, нейното централно звено, са т.нар. имперски цикли, временно състояние (по 144 години) на избраните експериментални държави. И ето, главната особеност на България е, че нейното местоположение по най-удивителен начин винаги се намира в някакъв фокус на противопоставяне на поредния имперски цикъл и неговото огледално отражение от страна на Запада, т.нар. Тоталитарен двойник. Разбира се, в историческото сражение между Империята и двойника се въвличат и много други страни. Но, по правило на определена позиция. А България винаги се е изхитряла да бяга натам-насам, като че ли осъществява някаква информационна връзка.

В описанията на историята на България обикновено се упоменават три периода (три царства) и в тези периоди има минимум три Източни цикъла и един Западен.

В момента на възникването на България ситуацията в световната история е била следната: след четири века затишие имперските цикли отново тръгват в плътна редица. Византия (417-561), Халифатът (573-717) и отново Византия (705-849). В момента на временното имперско отслабване на Византия се заражда някакво тюркско образувание, т. нар. Велика България (632-671), а всъщност преминава първата фаза (629-665) на началния Източен цикъл (629-773) на бъдещата славянска държава. Този период е забулен в митове и легенди, което е толкова характерно за първите фази. Става дума за хан Кубрат (632-665), първия български управник, може да се каже, бащата на нацията.

След това България се пренася географски (от северния бряг на Черно море на западния му бряг), но се запазва ритмически, защото глава на новата държава става много силна личност: хан Аспарух (679-700), което е особено важно за настъпващата силова втора фаза (665-701). Именно при Аспарух започва славянизацията на ханството.

Завършването на първия източен цикъл, в което лесно можем да се убедим, преминава на фона на Втората Византия, което значително понижава българската агресивност и кара България да си сътрудничи с Византия, а не да воюва с нея.

Втори източен цикъл на България. Отново главната ритмологична задача е да се открие харизматичният лидер на силовата втора фаза. Какво пък, аритметичната задача не е сложна: към датите на първия цикъл трябва да прибавим 144 години. В резултат получаваме интервала на новата втора фаза (809-845). По това време подемът на българската държавност е свързан с личността на суровия управник Крум Страшни (802-814).

Третата фаза (845-881) не донася силна власт, цар Борис (852-889) претърпява поражения едно след друго, в страната има страшен глад. След поредната си победа Византия иска от България не злато и земи, а именно народното покръстване. На този период се пада дейността на Кирил и Методий.

Четвъртата фаза (881-917) възвръща на България изгубената сила – синът на Борис Владимир се опитва да върне страната в езическото й минало, но Борис чрез преврат през 893 година довежда на власт другия си син. Тогава всъщност настъпва Златният век на българското царство, свързан с името на Симеон І Велики (893-927). България се превръща в най-могъщата държава на Балканите и в цяла Източна Европа. Концепцията, утвърдена от Симеон, се заключавала в изграждането на цивилизована, християнска и славянска държава, начело с император (цар), самостоятелна (автокефална) национална църква начело с патриарх и значими книжовни школи. Точно по това време кирилицата е създадена от Климент Охридски.

Лесно се забелязва, че именно този момент е станал ключов за историческото предназначение на България, свързвайки византийския имперски полумаратон с бъдещия имперски супермаратон, осъществен от Русия, на която предстои да премине четири имперски цикъла (909-1053), (1653-1797), (1881-2025).

И кой знае не е ли възраждането на България, пробудила се за Второто си царство (1187-1396), необходимото условие, предизвикало втория руски имперски цикъл (1353-1497). Самата България след Второто царство изчезва в недрата на Османската държава, която също има своя имперски цикъл (1413-1557). Изчезването на Византия и България прави Московска Русия главен носител на православието.

И ако третият имперски цикъл на Русия (1653-1797), увлечен от изсичането на „прозорец в Европа”, малко си е спомнял за България, в навечерието на четвъртия цикъл (1881-2025) българската тема става една от главните. Като че ли преди новия и решителен руски скок отново е било необходимо Русия да прилепи устни към живителния енергетичен извор.

Новият български цикъл започва през 1873 година и това е вече западен ритъм. През 1876 г. избухват серия въстания. През 1877 г. Русия обявява война на Османлиите. През 1878 г. войната завършва успешно. През 1885 година става обединението на България и Източна Румелия в единна държава, започва идеологическият период. Уви, България не се чувства неразривно свързана с Русия и си избира германски управници. Впрочем, не е ли това пътят, който неотдавна е изминала самата Русия, повече от сто години управлявана от немски господари? Не послужи ли България за пореден път като огледало за Русия? Като видя немското лице в това огледало, Русия се ужаси и застана на пътя на двете световни войни, в които именно Германия й стана главен противник.

През 1908 година Фердинанд І обявява България за независима държава, а себе си за Български цар. Така през 1909 започва втората фаза. Следват Балканските войни и Първата световна, в която България воюва на страната на Германия, Австро-Унгария и Турция. А сред противниците й вече е Русия, която съвсем неотдавна така пламенно освобождаваше България от петвековния турски плен.

Капитулацията през 1918 г. е най-жестокият национален позор за България, Фердинанд се оттегля, на власт идва синът му цар Борис ІІІ. През 1921 г. започва идеологическият период, който завършва с военния преврат през 1934 Година. А през 1935 г. царят фактически възстановява монархията, напълно завзема властта. Впрочем, да отдадем дължимото на цар Борис, той сключва съюз с Хитлер, но успява да води самостоятелна политика – не обявява война на СССР и не изпраща българска войска на Източния фронт. Освен това Борис спасява 50 хиляди български евреи, като ги мобилизира за обществени работи (паметта му е увековечена в Израел). Немските войски са присъствали в България само по протежение на железопътната линия, водеща в окупираната Гърция.

1945 г. означава начало на третата фаза и нов кардинален поврат в политиката. България и Русия отново са братя навеки. На власт идва „Българският Ленин” Георги Димитров. Но най-важното е, че до нея бие отново гигантският, могъщ имперски пулс на Русия.

1981 г. – започва четвъртата (освободителна) фаза. България се освобождава от принудителната любов към Русия.

1993 г. – започва идеологическият период.

2005 г. – започва политическият период (2005г. -2017г. ). Уви, политическите заяждания, залитанията с широка амплитуда продължават и ще продължават: на власт идва ту бившият цар Симеон, ту бившият комунист Сергей Станишев. Ето, сега Бойко Борисов е готов, за кой ли път, да промени рязко българската политика.

]]>
http://strukturen-horoskop.com/balgariya/feed/ 0
Векторния дефект http://strukturen-horoskop.com/vektorniya-defekt/ http://strukturen-horoskop.com/vektorniya-defekt/#comments Wed, 30 Sep 2009 11:42:23 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=339 horoscopeГригорий Кваша

“Зазеркалье” № 149

Векторния дефект

Кое е първично – стандартният хороскопичен ред, възрастовата последователност на знаците или векторният пръстен? Този въпрос е най-главният за системата на структурния хороскоп. Впрочем, не е изключено да не съществува никаква първичност, има определена даденост и в тази даденост всичко това е първично. В последно време бяха водещи хороскопът и възрастите, векторът изглеждаше вторичен, но сега става ясно, че фундаменталните свойства на самите знаци и качествата на възрастите в много голяма степен зависят от векторния пръстен.

Сега е съвсем ясно, че векторните поправки нахлуват в светая светих на (строгата) теория, а именно във възрастовата последователност, еволюционния ред на знаците.

И така: ще разглеждаме последователно всеки знак от възрастовата стълбица, неговият векторен стремеж и ще разглеждаме този стремеж в рамките на структурната характеристика, в която пребивава векторната двойка. Отначало идеята е следната: във всеки знак съществува някакъв дефект, който не може да се определи по пряк път, но този дефект се изявява чрез векторната зависимост. Можем да го формулираме и другояче: всеки знак има някакъв резерв в развитието си, някакъв път на магистрално развитие.

Определението е много просто: ако векторният господар се намира в една структура с обсъждания знак, точно в тази сфера е дефектът на знака, в тази сфера са главните му резерви и пътят му за максимално напредване.

Първа възраст (0-1 години) – Петел, господар – Котка, векторната двойка е изцяло в единна социална характеристика (отвореност). Значи при новороденото (Петел) дефектът е точно в сферата на общуването. Всъщност какви съмнения може да има, новороденото е дошло в този свят без да разбира как да общува. То няма нито думи, нито емоции. Малката поправка от векторните измествания показва, че Петелът има още един неголям енергетичен дефект, защото Петелът е изместен към меланхолията (Котка, Куче), а Котката е изместена към космичността (Петел, Дракон). Те двамата имат смесен космично-меланхоличен темперамент. Значи, просто сме задължени да насищаме енергетично бебето, да го вдъхновяваме, то още много слабо се интересува от живота.

Втора възраст (1-3 години) – Маймуна, господар – Змия, векторната двойка е изцяло в социалната характеристика (затвореност). Значи и поотрасналото бебе (Маймуна) има същия общителен дефект. При малчугана вече са се появили думи, но още му е много трудно да ги подрежда в изречения, налице е дефективност в общуването със света на възрастните. От друга страна, именно при ликвидирането на този дефект е възможен максимален прогрес в развитието.

Трета възраст (3-7 години) – Коза, господар – Тигър, векторната двойка не се намира в никоя структура. Става някакъв теоретичен конфуз. Но да не бързаме, да си спомним, че Козата, въпреки че е ортодоксален знак, е изместена към страната на затвореността (Змия и Тигър), а Тигърът, въпреки че е затворен знак, е изместен към страната на ортодоксалността (Коза и Бик). Така че Козата и Тигърът са два знака с промеждутъчен ортодоксално-затворен характер. Значи има тъждественост и в тази двойка! И тази тъждественост е отново на територията на социалната структура. Значи Козата отново има проблеми в общуването, дори и да са по-малко значителни, отколкото в първите две възрасти. Какво пък детето в предучилищна възраст е хармонично по своему, живее в комфорт и относителна стабилност. То няма проблеми, намира се в определен застой, полека нагласява своето общуване. С кого? Най-малкото с животинския свят.

Четвърта възраст (7-12 години) – Кон, господар – Плъх, векторната двойка е отново в същата социална стихия (отвореност). Тук няма въпроси, детето отива на училище, проблемите с комуникацията преминават на принципно друго ниво, да общува с връстниците не е като да измоли от мама палачинки, това е ехе какво поле на прогреса.

Пета възраст (12-17 години) – Бик, господар – Куче, за кой ли път векторната двойка е във все същата социална структура (ортодоксалност). Изглежда, че достатъчно е прогресирал в общуването, но пак му липсва нещо, половото съзряване нахлува, възниква знаменитото противопоставяне на половете и затова отново се налага да се учи. Отново общуването представлява главен интерес за човека и главно поле на прогреса.

Така, от първите пет възрастови знака четири (Петел, Маймуна, Кон, Бик) имат дефект в общуването и са длъжни да запълват тази дупка. Козата е малко по-хармонична, но и при нея се налага повишаване на нивото на общуване. Така че от рождението си човекът непрекъснато повишава социалното си майсторство, желанието и умението си да общува и го довежда до максимум именно на 17 години, когато завършва петата възраст, възрастта на Бика.

Между другото, казаното се отнася не само за възрастите, а и за знаците. Лошо общувате господа Петли, Маймуни, Коне, Бикове и частично Кози, трябва да прогресирате именно в тази насока и ще имате успех!

Да се върнем на възрастовата скала. В петата възраст главният прогрес вървеше по линията на общуването. Но само това ли е? Бикът е изместен към страната на волята (Куче и Тигър), а Кучето е изместено към страната на логиката (Петел и Бик). Кучето и Бикът притежават логическо-волево мислене. Значи, макар и скрито се появява втори дефект и втори вектор на движение – ум, мислене, интелект. Така че трябва да започне умствено движение.

Шеста възраст (17-24 години) – Плъх, господар – Маймуна, за пръв път векторната двойка се намира в идеологическа характеристика (мистика). Процесът на интелектуализация, започнал във възрастта на Бика, набира сили. Плъхът има дефект в умствената сфера, затова максималният му прогрес е възможен именно по пътя на всекидневно повишаване на интелекта. Трябва да поумнява! В смисъл да се учи, да мисли самостоятелно. Нали в средното училище са ни учили да мислим със стереотипи, с щампи, всички ние се готвехме само за вземане на изпитите. Целта на висшето училище е съвсем друга – не обикновените изпити, а негово величество животът ще проверява човека. Тук е нужен ум на възрастен. Като изпращаме децата си войници в тази възраст, убиваме интелекта на нацията, защото при строгите военни порядки самостоятелното мислене е затруднено.

Седма възраст (24-31 години) – Глиган, господар – Кон, установява се дефект в енергетичната структура. Това означава, че на младия човек му липсва целеустременост и заряд за победа, въобще възраст за почивка. Но точно в тази почивка трябва да набирате сили, максималният прогрес е именно да станете по-енергични, заинтересовани, трябва да набирате сили за решаващия пробив в следващата възраст.

Осма възраст (31-40 години) – Куче, господар – Петел, дефект в психологическата (физиологичната) структура. Разбира се, още е рано да се говори за старост, а вече е време да се замислите за здравето си, нали физиологичният дефект е дупка за болестите. Време е да укрепвате здравето си. И в никакъв случай да не го разпилявате.

Девета възраст (40-55 години) – Змия, господар – Коза, дефективността е в две структури наведнъж – енергетичната и физиологичната. Това значи катастрофа! Всичко се руши, отива си здравето, отива си енергията. Почти невъзможно е да водите война на два фронта. Но друг път няма, трябва да кърпите здравето си и да трупате енергия. Човекът буквално е длъжен да изостави всички пороци и целия си мързел и да тръгне по пътя на здравословния начин на живот.

Десета възраст (55-70 години) – Дракон, господар – Глиган. Няма дефекти. Човекът е преминал страшния изпит и може да живее на този възрастов остров на спокойствието, като почти не се променя. Прогресът е невъзможен в тази възраст. Ще бъде трудно на онези, които са свикнали да търсят навсякъде път към съвършенство.

Единадесета възраст (70-85 години) – Котка, господар – Дракон, дефектът е същият –физиологичен, трябва да укрепвате здравето си, да се лекувате.

Дванадесета възраст (85-100 години) – Тигър, господар – Бик, няма дефект. Достоен връх на човешкия живот! Ако сте правили всичко правилно, сте създали от себе си съвършен и бездефектен продукт. Да можехме да узнаем кой приема и употребява този продукт.

Така, именно благодарение на векторната дефектология, общата картина на живота получава своята обобщена картина. Началният живот е безкрайно търсене на начини за комуникация. Финалният етап е търсене на физиологично съвършенство. Всъщност тук не успяхме да открием Америка, а само да потвърдим общоизвестни истини. Много по-интересна е информацията за островите на стабилност (Коза, Дракон, Тигър), а също указанието за възрастите на загуба на жаждата за живот (стремеж към саморазрушение) – Глиган, Змия и отчасти Петел.

А сега да отчетем обратното. В какво са особено силни, буквално бронебойни тези 12 възрасти, къде е запасът им от тлъстина, кредитът за изяждане, сферата, която може да не се увеличава, а да се разпилява?

Първа възраст (0-1 години) – Петел, слуга – Куче. Здрава е именно физиологията. Значи ваксините, антибиотиците – всичко това е грешка, на бебето не му трябва физиологична поддръжка, трябва да общувате с него и да го поддържате енергетично.

Втора възраст (1-3 години) – Маймуна, слуга – Плъх. Здрав е интелектът, значи не подлежи на развитие. Затова са безсмислени всички опити да го научите на нещо в тази възраст. Нека бъде глупав.

Трета възраст (3-7 години) – Коза, слуга – Змия. Здрава е не само физиологията, но и енергетиката. Затова не трябва да възбуждате детето, а да го успокоявате. И, разбира се, никакви лекарства, никакво рибено масло. В тази възраст организмът съвсем не е толкова слаб, колкото си мислим.

Четвърта възраст (7-12 години) – Кон, слуга – Глиган. Отново става дума за невероятен енергетичен заряд. Какво пък, това прилича на истина, децата кипят от енергия в този период.

Пета възраст (12-17 години) – Бик, слуга – Тигър. Тук има загадка, получава се, че учениците от горните класове са беззащитни, нямат здрав тил, нямат с какво да се подкрепят.

Шеста възраст (17-24 години) – Плъх, слуга – Кон. Главният коз на възрастта е блестящото умение да общувате. Личи си!

Седма възраст (24-31 години) – Глиган, слуга – Дракон. И пак никакви козове. Празен знак.

Осма възраст (31-40 години) – Куче, слуга – Бик. Отново умението да общувате и частично интелектът е на кредит.

Девета възраст (40-55 години) – Змия, слуга – Маймуна. За кой ли път вече умението да общувате е на кредит.

Десета възраст (55-70 години) – Дракон, Слуга – Котка. Тук ни чака приятна изненада под формата на здрава физиологична база. Значи, вън лекарите и не си забърквайте ума с оздравяване.

Единадесета възраст (70-85 години) – Котка, слуга – Петел. Здрав тил, умение да общувате красиво и известен енергетичен изблик.

Дванадесета възраст (85-100 години) – Тигър, слуга – Коза. Ах, този Тигър, нищо няма той, нито дефекти, нито запаси, чист е пред хората и пред Бога.

Лесно е да забележим, че най-активно са задействани социалната и психологическата структура, съвсем слабо идеологическата и енергетичната структура. А структурата на съдбата не е задействана изобщо. Ние не взаимодействаме със съдбата си, нямаме право да я коригираме. Това не е наша работа!

]]>
http://strukturen-horoskop.com/vektorniya-defekt/feed/ 0
Световна финансова криза http://strukturen-horoskop.com/svetovna-finansova-kriza/ http://strukturen-horoskop.com/svetovna-finansova-kriza/#comments Wed, 30 Sep 2009 08:29:19 +0000 master http://strukturen-horoskop.com/?p=335 DollarГригорий Кваша

KMnews.ru 07.09.2005г.

Световната финансова криза е Неизбежна. Как да оцелеем? Структурният Хороскоп ще ни помогне за това.

Руснаците живеят с поглед на Запад и засега не се отнасят достатъчно патриотично към родината си. Но бъдещето е именно на нашата страна, която много скоро ще стане световен политически лидер. Структурният хороскоп ни дава възможност да преразгледаме отношението към себе си и към родината си.

Нашата страна трябва да изведе цялото човечество от хаоса, на който кризата, свързана с разрушаването на американската финансова пирамида, в скоро време ще подложи световната икономика.

Този процес ще започне през 2005-2007 г.

За първи път публикувах теорията си за идващата американска криза от 2005 година в статията „Гуд бай, Америка!” през 1991 година, когато Америка бодро вървеше нагоре. Преди две години публикувах голяма своя работа „Американският Чернобил”, където предсказвах глобален катаклизъм през 2005 г.

Сега виждаме Нови Орлеан, и годината още не е свършила. Няколко фактора наведнъж показват, че Америка я заплашва катастрофа.

Първо, завършва големият цикъл на развитие на тази страна. Историята на народите се развива циклично. Цикълът е съставен от 144 години. Но и половината на цикъла, т.е. интервалът време от 72 години, се смята за критична точка, когато стават различни геополитически катаклизми.

През 1862 година беше войната в САЩ между Севера и Юга. 1933 година създаде великата депресия, затова е логично да предположим, че следващата мащабна криза чака Америка именно през тази година, макар че според статистиката подобни сериозни сътресения понякога се преместват с година – година и половина.

Ще отбележа, че освен цикличността в развитието на държавите, не по-маловажна роля играят и знаците на годината-покровител на техния управник. За всеки от тях има критични години на големи сътресения, т.е. векторни години.

Например, за Сталин векторна е била 1940 година. Именно тогава той взе решение, което по-късно струваше на страната ни милиони човешки животи. Безспорно, векторна година за Горбачов беше 1986 година. Точно тогава в страната почти физически се усещаше атмосферата на идващия кошмар. Отначало беше Чернобил, потъна „Комсомолец” и несъкрушимата някога съветска империя само след пет години се превърна в руини. За Елцин такава кармична година беше 1998. Година, която мнозина ще помнят като „година на дефолта”.

Разрушаването на кулите-„близнаци” на Международния търговски център в Ню Йорк през 2001 се падна по време на управлението на кмета Джулиани, за когото тази трагична година също стана векторна.

2004 година беше векторна за кмета на Москва – столицата беше потресена от вълна от трагедии: взривове в метрото, гибелта на ”Трансвал парк” и терористични актове със самолети.

Сегашната година е векторна за президента на Щатите Джордж Буш-младши.
2007 година ще бъде векторна за нашия президент.

Още една причина за сериозната криза в Щатите – тяхната мисия на огледален двойник на нашата империя.

Въобще, участта на двойниците на империите е много незавидна – всички те по правило се превръщат в истински чудовища. В периода от 1881 до 1945 година такъв двойник беше Германия, инициирала двете световни войни, които доведоха една от най-достойните и цивилизовани европейски нации до масова лудост. През 1945 година тази фаза от историята на Германия завърши и двойник на Русия стана Америка.

Да отбележим, въпреки че по целия свят на практика не обичат американците, никой не може разумно да обясни причините за такова отношение. И в най-скоро време американците трябва да направят нещо много лошо в мащабите на цялата планета.
Това ще бъде криза, която ще покаже на света как не трябва да живее и какво не трябва да прави и най-вероятно това ще бъде катастрофално падане на долара.

Ще отбележа, че САЩ сега е единствената страна, която няма външен дълг. Казано по-просто, ако на американците не им стигат парите за една или друга, дори и най-безумната програма, те просто ги печатат, което всъщност означава, че вземат от нас назаем без наше разрешение за това.

Икономиката на САЩ сега представлява само грандиозна финансова пирамида, подобна на „МММ”, следователно рано или късно тази система ще рухне и ще погребе в развалините си цялата съвременна финансова структура, защото в болшинството от случаите пресмятанията на международния пазар се правят в американска валута.
Това означава, че на практика ще пострада всеки човек на планетата.

Именно затова, за да изграждаме грамотно отношенията си със съседите и да умеем да си сътрудничим с тях във всички сфери на живота, е важно да се съобразяваме с типа на развитие на държавите. Те са три: източен, западен и имперски. Всички архаични цивилизации са се развивали по източен сценарий, чийто смисъл е в отсъствието на каквото и да било развитие. Някога целият свят е живял в ритмите на изтока, но само няколко държави, в това число Китай, Япония и редица други азиатски страни, са запазили този тип на развитие до наши дни. В източните страни основните катастрофи стават в годината на Бика. Следваща такава година ще бъде 2009.

След това възникнал имперският тип, чиято главна особеност е бурно развитие във всички сфери. Именно по такъв път на развитие върви нашата страна. В имперските страни основните катастрофи стават в годината на Змията. Най-близката година на Змията е 2013.

Годините на Петела са критични за западните страни. 2005 е една от тези години и нагледен пример за това е ситуацията в Украйна, която се развива по западен път, следователно през тази година я очакват сериозни сътресения в коридорите на властта.

И накрая, съществува западен тип на развитие, по-точно неговата постимперска фаза – тиха еволюция. Америка, Европа и половината Азия сега вървят именно по този път в развитието си. Имперският цикъл в развитието на нашата страна ще завърши през 2025 година и ние ще трябва да се пренастроим на западен тип мислене. Но това ще се съпътства от много сериозни сътресения.

Същите катаклизми чакат и азиатските държави при прехода в имперско състояние, защото е невъзможно да минат без тази фаза на преход към пасивна западна еволюционност и този преход ще бъде труден и болезнен за тях.

На Запад, в Русия и на Изток типовете мислене са съвсем различни, затова руснаците, които излизат в чужбина, често свикват трудно там. На Запад управляват финансистите, за които не е толкова важен престижът, колкото доходността на бизнеса.
На Изток управляват идеолозите, които цял живот се занимават с търсене на истината, затова за тях на първо място винаги са били и си остават духовните ценности.
А в империите управляват политиците. Политиците, за които на първо място е усещането за своето всевластие и външен блясък.

Ще отбележа, че в периода на цялата тази сериозна суматоха има смисъл да обърнем внимание именно на взаимоотношенията на знаците-покровители на различните държави. Много хора сега работят в чуждестранни фирми, занимават се с търговия с други страни, купуват недвижими имоти в чужбина.За тях е важно да знаят, че за Русия, чийто покровител е Конят, дружелюбни са държавите под знака на Бика, Змията и Петела, именно: Индия, Арабският Изток и Германия. С Франция и Полша ще имаме постоянно сдържано противопоставяне. Не трябва да чакаме покорност от Израел и Армения. Тези държави винаги ще намерят аргументи, за да не ни се доверяват.
За Русия е много важно да поддържа стратегически съюз с Китай и Испания.
А отношенията ни с Грузия, Украйна и Япония винаги ще бъдат много сложни. Те никога няма да се примирят с позицията на старшинство на Русия, затова винаги ще има търкания между ръководителите на тези държави. Накрая, най-неравните и практически непредсказуеми ще бъдат отношенията ни с Беларус. Тук ни чакат постоянни колебания от любов до ненавист. В известен смисъл това ще бъде аналог на многовековните взаимоотношения на Англия с Ирландия. За съжаление няма да има побратимяване с Украйна. Единственият вариант е да си поделим цялото „имущество” и да живеем по съседски. Търканията ни с Балтийските държави ще продължат и вероятно ще се усилят.

В бъдеще в нашата страна ще се роди ново знание, нови догми, които ще изведат човечеството от страшната идеологическа безизходност на 2025 година. Ще станат множество сътресения, които ще доведат до масовото зачатие на гении на нацията, които през 2060 година ще извършат истински културен подем, подобен на онзи, който е бил в началото на XX век. Така че във вихъра на смутните времена има много голяма вероятност за катастрофа на всеки от нас. Но с помощта на структурния хороскоп винаги можем да предпазим собствената си съдба.

]]>
http://strukturen-horoskop.com/svetovna-finansova-kriza/feed/ 0