Векторен

Posted by admin | | четвъртък 20 август 2009 16:33

Векторен брак

Господар Слуга
Маймуна Плъх
Змия Маймуна
Коза Змия
Тигър Коза
Бик Тигър
Куче Бик
Петел Куче
Котка Петел
Дракон Котка
Глиган Дракон
Кон Глиган
Плъх Кон

Векторни правила

Съвсем не ни се иска да наричаме брак векторния съюз между жените и мъжете. Бракът в края на краищата е нещо стабилно, закономерно, уравновесено, нещо, което може да се изгражда, предсказва, обяснява. Но всичко казано дотук не се отнася за векторния съюз. Той е ту вихър, ту затишие, ту огнедишащ вулкан, ту гниещо блато и не се вписва в понятието брак. Векторният съюз по-скоро би трябвало да се нарича не брак, а загадка, кутията на Пандора, пробив в четвъртото измерение или нещо от този род. Затова за векторния брак не е възможно да се измислят никакви правила. И единственото реално правило е отсъствието на каквито и да било правила. Затова всичко казано по долу е доста условно и относително.

Нека огласим целия списък от действащи лица: Плъх – Маймуна, Маймуна – Змия, Змия –Коза, Коза – Тигър, Тигър – Бик, Бик – Куче, Куче – Петел, Петел – Котка, Котка – Дракон, Дракон – Глиган, Глиган – Кон, Кон – Плъх. Предварително правим уговорката, че в изброените двойки положението на съпрузите не е равностойно. Във всяка от посочените двойка на първо място е слугата, а на второ – господарят.

а) За едни векторният брак е очевидно доказателство за Божествената намеса в нашия живот, за други също толкова очевидно следствие от дяволски наказания. Оттук главното правило – като встъпвате във векторен брак, не се надявайте да останете в сянка. Векторният съюз е гаранция ако не за приключения, най-малкото за анормалност. Очаквайте да ви посещават извънземни, под леглото ви ще се засели полтъргайст. Навсякъде ще се появят домашни духчета, дяволчета, ангелчета, всичко вкъщи ще се обърка и ще се върти под краката ви. С една дума, животът ви, който и без това е сложен и неясен, ще стане съвсем неподвластен на разума. От страх може да тръгнете по църквите, за да изгоните злия дух, или напротив, да осветите странния съюз с църковно благословение. Нито едното, нито другото ще промени нещо, църквата няма власт над векторния пръстен.

б) Може да се забъркате във векторен брак чрез голямата любов, може да попаднете в него и съвсем случайно. Може да се престорите, че векторният брак не е означавал нищо за вас, но никога няма да успеете да докажете, че векторният брак не ви е обърнал наопаки. Това е скалпел, неизвестно от Бога или от дявола, но той е най-острият хирургически инструмент и не се използва за дреболии. Така че не се притеснявайте, че ще ви липсва безпокойство, дори ако успеете да излезете цял и невредим от векторния брак, белегът ще ви остане за цял живот. Възможно е векторният брак да е някаква ваксина, а може би дори посвещение в някакъв орден на рицарите, преминали векторното чистилище. Но във всеки случай векторният брак е вратата, игленото ушенце, през което като премине, човекът става човек.

в) В този смисъл се опитайте да приемете векторния съюз като изпитание, като някаква дилема. При това нито един отговор не е абсолютно правилен или неправилен. Това не ви е игра на отгатване или викторина. Вие казвате на векторния съюз „Да!” и тръгвате надясно или му казвате „Не!” и тръгвате наляво. И после за вас няма път назад. Векторният скалпел изрязва половината от душата ви и я изхвърля завинаги. Никой не може да каже коя половина е била по-добра и по-нужна. Правите избор не между тъмнината и светлината, между доброто и злото, което би било доста утешително за нас, а по-скоро между реда и хаоса, между любовта и морала, т.е. между нещата, които всеки би искал да съхрани в пълен комплект. Но не бива, защото винаги трябва да се избира. Един избира любовта и завинаги се лишава от правото на пътя към истината. Друг избира истината и оттогава вместо душа има черна дупка, която не умее да обича и не съчувства на чуждата любов.

г) Броят на векторните сценарии е безкраен. Едно от главните развлечения на човечеството са събраните векторни съчинения. И все пак, като начало трябва да разберем главното за своя векторен брак: сраствате ли се, или напротив, се отхвърляте един друг. Става дума не толкова за умствените взаимодействия, колкото за чисто физиологичните реакции. Възможни са всякакви наркотични аналогии: тютюнопушене, пиене на алкохол и т.н. Ако ви се повдига от цигарите, колкото и да е силна зависимостта от никотина, трябва да се вземете в ръце и да спрете пушенето. Ако разбирате, че алкохолът ви убива, съберете сили и първи убийте алкохола. Ако пушенето и пиенето ви оставят възможността за комфортен живот, живейте си със здраве. Далеч не всеки векторен брак се нуждае от разрушение.

д) Но ако все пак успеете да излезете от векторен брак, зарадвайте се безмерно. Издигнали сте се на ново ниво, Бог ви е целунал. Сега просто сте длъжни да направите фантастична кариера, особено ако сте били слугата в разрушения векторен брак. Теорията винаги поздравява хората, напуснали векторния брак. Ако крахът на всеки друг брак винаги е признание за слабост и безпомощност, крушението на векторния брак винаги е признание за силата на човека, могъществото на неговия дух. Не бързайте да разрушавате векторния си брак, но ако се решите, знайте, че ви очаква награда. Впрочем, помнете също, че голямата награда не се изплаща за дреболии. Разрушаването на векторен съюз е много тежка, много уникална работа. Да се разпадне векторен брак е толкова сложно, както да се съхрани равновесен брак.

е) Векторното взаимодействие е правопропорционално на времето на общуване и плътността на контакта, затова винаги се опитвайте да управлявате състоянието си чрез управление на времето. Ако се научите да управлявате чрез времето, ще се научите да управлявате чрез вектора. Ако се научите да управлявате чрез вектора, ще станете управител на живота си. Ако векторният ви съюз е на принципа „24 часа заедно” и сте все още живи, плюйте на всичко и не четете никакви правила, при вас всичко е наред, вие отдавна вече сте се сраснали, вие имате едно тяло, една душа и два мозъка в синхронен режим, никой не ви е нужен и никой не ви е интересен.
Съвсем друго е, ако всяка прекарана заедно минута променя настроението ви, ако приличате на забравен на горещия котлон чайник, нагрявате се, кипвате и накрая горите. Тогава всичко е по-сложно – векторната алергия се лекува със сурови методи.

ж) Въпросът е да плашим ли хората с векторен брак или не. От една страна, ако не ги уплашим, ще се получи прикриване на стратегическа информация. Все пак векторният брак е по-страшен от Бермудския триъгълник – съсипва се имунната система, откачаш и т.н. А от друга страна, наплашиш ли човека, а векторният брак се окаже щастлив, спокоен и мирен, какъв ще си мисли той за теб след това? Затова главното правило, следващо от непредсказуемостта на векторния брак, е не се опитвайте да предвиждате как ще завърши всичко това и по какъв сценарий ще тръгне. Нищо не е известно предварително.

з) Не търсете златната среда във векторния брак. Той или е твърде добър, или твърде лош. Всичко средно, обикновено, общочовешко е невалидно за векторния брак. Или възторг, или отчаяние. Оттук тактическото правило на векторния съюз – вървете докрай в избраната посока. Или заедно до края, или разделени до края. Потичването напред-назад не е желателно във векторния брак. Нищо няма да се уталожи, да се претърпи и заобича, нищо няма да се намести и няма да улегне. Ако си решил да си тръгнеш – тръгвай. Ако си решил да останеш, остани. Това правило е особено важно, именно защото във векторния съюз волята отслабва многократно и може да изчезне съвсем. Всяка преувеличена оценка е само от полза, защото ви помага да приемете еднозначно решение, да останете или да си тръгнете.

и) За онези, които във всичко обичат да търсят висш смисъл, е много важно да разберат защо съществува векторният брак въобще и защо се е паднал на конкретния човек. Според най-новите представи векторното взаимодействие е вездесъщо и неизбежно. Голям или малък вектор, кармични години или кармични месеци. Винаги векторните въздействия помагат на човека да прекъсне обикновеното течение на живота си и да се издигне на ново ниво. Да, през стрес, през унижение, понякога катастрофа… Но изглежда не съществува друг начин човек да се лиши от своята овнешка самоувереност, твърдоглавие и тъпота. Така векторните изпитания се изпращат на този, от когото чакат рязка промяна на обстоятелствата, на когото вече са омалели старите панталони, но не се решава да ги смени. Тук се явява векторният съюз, онзи кошмар, който разкъсва стария застоял живот и заедно с това служи за контролно изпитание при прехода на новото ниво.

к) Така векторният брак има своите постижения, своя регистър на подвизите. Векторният брак е погубил някои, други е възвеличил, като ги е извел на съвсем извънпределно ниво, трети е вкарал в пръстена на времето, карайки ги да се движат в кръг, а някои е измъкнал от пръстена и сложил на оста на свръхбъррзия прогрес. Така че се гордейте. Каквото и да е станало с вас във векторния брак, гордейте се. Самото мироздание ви е подхвърлило предизвикателство. Ако сте загубили, значи именно вие сте били главната фигура, пречеща на висшите сили, затова не се притеснявайте да искате добра компенсация за поражението си. Ако сте победили, не се оплаквайте от неприятности, несполука, безпаричие, непопулярност и прочее подробности. Бъдете горди от самата победа.

л) Ако духовният брак позволява на съпрузите да не се интересуват особено от общественото мнение, векторният разрешава всичко на света. В разрушителния сценарий всичко е позволено, защото няма никакви сили. В съзидателния сценарий всичко е позволено, защото срасналите се векторни съпрузи вече не са хора, това е някакво ново същество с нова физиология, нова психология, нов морал, по-точно, с отсъстващ морал, защото самото понятие морал е чисто човешко. Цялата подлост на равния брак, цялото високомерие и надменност на духовния брак са празна работа в сравнение с това, което си позволява успешният векторен съюз. Наистина тук няма предел. Човекът, предал се на милостта на вектора, може да си позволи всичко.

м) Рисувайки детайлите на така наречените равновесни бракове, сме принудени да признаем симетричността в положението на съпрузите. Подчертаването на неравенството на половете в романтичния и патриархалния брак не ги лишава от равновесие. Всеки остава водеща фигура в своята стихия. Съвсем друга работа е векторният съюз. Тук има господар, има и слуга. Положението на съпрузите първоначално е различно. Господарят може и трябва да стане господар, слугата може и трябва да стане сляп изпълнител на волята на господаря. Уви, в реалния живот всичко не е толкова еднозначно и често именно обиденият слуга се стреми към властта, а отпуснатият господар не желае да командва. И все пак нека всеки играе своята роля. Ако ти се е паднало да командваш, вземи се в ръце и командвай, пада ти се да служиш – служи и не се дърпай. В положението на слуга има даже определена изгода. Слугата е страдаща, нравствено очистена фигура. Господарят е нахален, грубиян, неблагодарно и равнодушно чудовище.

н) Духовният брак измества човека от неговия собствен знак, но прави това бавно и дълго. Освен това в духовния брак изместването на знака върви в много точно определена посока, съгласно с нормалната логика на стихията. Векторният съюз буквално разчупва всички защитни системи, разпаря всички защитни обвивки и хвърля в най-могъщите обятия двама съвсем различни хора. В резултат от тази кошмарна хирургия изместването на знаците става бързо, хаотично, грубо. Накрая, изместването става в посока, която не може да се обясни с обикновена логика. При това ако духовното изместване смачква само една структура, тук се смачкват всичките наведнъж. Загубването на знака е загуба на всички най-точни настройки. Продължавайки компютърната аналогия можем да кажем, че всички програми увисват и понякога човек започва да дава съобщение за грешка много често.

о) Векторният брак е ситуация, при която въртенето върви винаги само на една страна, тук на практика няма понятие обратен ход, както няма и понятие метод на проби и грешки. Тук всичко става веднъж и завинаги. Затова е почти невъзможно консултирането за такъв брак. Почти няма еднозначни и винаги действащи полезни съвети. Днес консултацията е опит да се отворят очите, да помогнем на съпрузите да се видят отстрани, а също и помощ на самите съпрузи в търсенето на главното решение да продължават ли векторния експеримент или да го прекратят. Ако решението е взето (дори само от един от двамата съпрузи), консултантът помага с пълна сила, защото техниката на излизане от брака е известна, техниката за запазване на векторния брак също е ясна.

п) И така, вие сте решили да напуснете векторния съюз. Научете се да управлявате чрез времето. Съкращавайте времето на общуване. Ако има физиологическа зависимост, постарайте се да я заместите с друга зависимост, не става дума непременно за друг човек, това може да бъде каквото и да е – алкохол, спорт, пътешествие, автомобил и т.н. Накрая, вие чувствате, че духът ви е укрепнал, треперенето на коленете ви не е толкова силно… Бягайте, бягайте, колкото сили имате, а ако нямате сили, пълзете, пълзете, докато не загубите съзнание. А когато изпълзите далеч, замрете и се скрийте, не отговаряйте нито на викове за помощ, нито на съобщение за гибел, нито на вопли, нито на плач. Запушете уши си, затворете очи и протакайте времето, докато имате сили. Но и когато вече сте победили и уверено сте разкъсали векторния съюз, продължавайте да внимавате и не губете бдителност. В много голяма степен всичко това се отнася за тръгващите си слуги.

р)
Ако сте решили да останете, разберете, че това е завинаги. Пропийте се с фатализъм, очертайте кръга от въпроси, които отказвате да обсъждате и отказвате да обмисляте. Вече сте лишени от свобода на избор, вие сте пожизнен роб на взетото от вас решение. Не се оплаквайте, не роптайте, не търсете утешение. Отпуснете мускулатурата си, плюйте на всичко, живейте както дойде. Ще ви бъде добре, всичко ще бъде добре.

Ето списък на хороскопите на хората, които във векторния брак се чувстват дори по-добре, отколкото в другите бракове, защото векторният брак е предназначен за тях.
Петел – Водолей, Петел – Рак, Куче – Козирог, Куче – Телец, Глиган – Лъв, Глиган – Везни, Плъх – Везни, Плъх – Стрелец, Бик – Водолей, Бик – Близнаци, Котка – Козирог, Котка – Лъв, Дракон – Риби, Дракон – Рак, Змия – Скорпион, Змия – Стрелец, Кон – Риби, Кон – Овен, Коза – Близнаци, Коза – Дева, Маймуна – Овен, Маймуна – Дева.

Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар