Романтичен

Posted by admin | | четвъртък 20 август 2009 16:33

Романтичен брак

Мъж Жена
Плъх Маймуна
Дракон Тигър
Кон Куче
Бик Змия
Петел Котка
Коза Глиган
Тигър Кон
Куче Плъх
Маймуна Дракон
Котка Коза
Глиган Бик
Змия Петел

Романтични правила

Романтичният брак е съюз, в който разликата между годините на раждане е кратна на две, но не е кратна на четири (2, 6, 10, 14 и т.н.). Нечетните знаци дават следните романтични съчетания (Коза – Бик, Коза – Петел, Котка – Змия, Котка – Бик, Глиган – Бик, Глиган – Петел, Глиган – Змия) – общо 7. Четните знаци също пораждат романтични съчетания – те са 8 (Кон – Маймуна, Кон – Дракон, Куче – Плъх, Куче – Маймуна, Куче – Дракон, Тигър – Плъх, Тигър – Маймуна, Тигър – Дракон). Всичко 15 брака. В заветния списък не влизат три брака (Коза – Змия, Петел – Котка и Плъх – Кон), те отиват в неприкосновения списък от 12 векторни съюза, затова колкото и да търсим романтизъм при тях, той остава под гнета на разрушаващите всичко векторни страсти.

Никой друг брак, освен изброените по-горе, колкото и цветя, пътешествия, стихове, песни, скъпи подаръци, белоснежни одежди, цветни снимки, пясъчни плажове, слънчеви лъчи, лунна светлина и морски прибой да има в него, не може да носи гордото название романтичен съюз.

Правилата тук са: влюбвайте се бързо, живейте красиво, не крийте любовта си от хората, не икономисвайте външните ефекти, обичайте раздялата, която е причина за радостни срещи, бъдете сантиментални, мили и глуповато възторжени, не подчертавайте интелекта си, не нагрубявайте никога, бъдете нежни и грижливи, бъдете различни, бъдете млади, пътешествайте по света, бъдете винаги като младоженец и булка. Сега това същото, но малко по-подробно.

а) Идеалната ситуация за раждане на романтичен съюз е любовта от пръв поглед. Това е най-надеждният вариант, защото той веднага изключва разума, създава онази легенда, без която романтичният съюз е немислим. Обстоятелствата, при които ще се случи прословутият пръв любовен поглед, трябва да са колкото може по-ярки. Нещо героично, екстремално, спиращо дъха. Но даже ако всичко е станало в резултат на банална среща, трябва да направите всичко максимално елегантно и приповдигнато. Красотата да прозира във всеки жест, във всяка дума, погледите, които си разменяте, трябва да са чисти и лъчезарни, никаква похот, но и никаква сдържаност, възторг, но чист и непомътен.

б) Красотата е смисъл и съдържание на романтичния брак. Мъжът трябва да бъде красив с истинска мъжка красота – торс, мундир, твърда ръка, орлов поглед, нещо военно-полувоенно. Като вариант съществува и поетичната мечтателност. Тя трябва да се състои от тънки струи, гъвкави линии, страстна нега, а стрелката на везните не трябва да преминава през „0”-та. Вариант е и необщоприетата красота, позволяваща безпогрешно да я отличите от тълпата еднотипни красавици. Като създават своя лична красота, романтичните влюбени трябва да творят красота около себе си, при това те заприличват на слънцето, оцветило и сгряло света след дългата полярна нощ.

в) Романтичният брак е съвсем невъзможен без зрители, без потребители на удивителната слънчева енергия на този съюз. Актьорите не дават представление в празна зала, те горят на сцената, само защото в залата седят зрителите, които им дават енергия за това горене. Така е и в романтичния брак, махнете зрителите и любовта ще умре. Затова всички ключови моменти в живота им трябва да се изнасят пред публика. Шикозният сватбен ритуал е за публиката, интериорът вкъщи е за зрителите, надутите албуми със снимки на техния божествен дует са за приятелите, най-интимните подробности са за всеобщо обсъждане. Нищо в романтичния съюз не трябва да е тайна, всичко се изнася навън. Ако зрителите напуснат романтичния брак, бракът ще умре. Затова, правете каквото искате – ходете на театър, на ресторанти, на гости, ходете на курорти, канете гости. Каквото искате, но само не отсъствие на възторжени зрителски очи.

г) Важността на зрителя не отрича качествата на актьорската игра. Трябва да играете на любов ярко, мощно, и най-важното – винаги. Романтичният брак по-малко от всеки друг издържа измененията. Не бива да губите блясъка в очите, да понижавате нивото на нежност, да проявявате умора от вечната любов. Поне пред хората, пред очите на другите. Насаме един с друг няма смисъл да се напрягате. Няма смисъл също да настоявате за продължение на нежностите след като гостите си отидат. Само си представете, че артистите така са се заиграли, че продължават да играят пиесата след заминаването на зрителите. Абсурд.

д) Затова е по-добре въобще да не оставате насаме. Гостите са си отишли, време е и домакините да се разотидат. Това е идеалният вариант. Затова са толкова ценни военните, пътешествениците и прочее командировъчни хора. Колкото по-рядко се виждат романтичните съпрузи, колкото е по-тънка е тъканта на контакта им, толкова по-добре за романтичния брак. Купете си втори апартамент, топла къща извън града, всякакво място, където можете да се скриете и да пращате въздушни целувки по телефона.

е) Разговорът не е забранен за романтичния брак, бъбрете на воля. Но беседата трябва да е красива и лека. От време навреме тя трябва да се прекъсва с нещо много мило, сантиментално и леко глуповато. Не е лесно за нормалния човек да усвои този птичи език, всъщност всичко е много просто – трябва да залеете всичко с море от умалително-ласкателни наставки, да съберете всичко бяло, пухкаво и меко, и разбира се, да посипете получения компот с планини от захар, тонове мармалад и шоколад. Ако не сте направили всичко това, дори и да мълчите, ще е по-разумно, отколкото да си отворите устата и да изръсите нещо цинично, мръсно или равнодушно-обикновено.

ж) Страхът от романтичен брак като от някакъв генератор на световната глупост, ковачница на розов инфантилизъм, съвсем не е основателен. Ако умен човек попадне в романтичен брак, той само ще бъде щастлив, че не трябва да води умни разговори в семейството си. За умните хора винаги ще се намери работа извън пределите на семейното огнище. Още повече, че е сигурно, че романтичният брак предполага много малко време за контакти между съпрузите. За толкова кратко време съвсем няма да успееш да оглупееш, напротив, мозъкът ще се отпусне, ще се освободи, ще отдъхне. А след малко, току-виж, нова командировка.

з) Истината в романтичния брак е любовта. Именно романтичният брак е породил цял конгломерат неочевидни истини, прославящи само онези бракове, в които е жива любовта. Но ужасът на ситуацията се състои именно в това, че романтичният брак, толкова лесно раждащ силна любов, по-силно от другите реагира на смъртта на любовта. Смъртта на любовта почти винаги е смърт на романтичния брак. И все пак има шанс – необходимо е да трансформирате умиращата страст в трогателно-дружеска загриженост един за друг. Това е сложно, защото истинската любов е сляпа, а прозрението по правило демонстрира нещо страшно, много далече от предишните илюзии. Какво да правим? Отговорът е прост – да не форсираме образуването на семейство. Най-здрави се оказват романтичните бракове, в които фазата на ухажване волно или неволно се е проточвала дълго. Романтичният брак трябва да се консервира на фазата на ухажването. Тогава пагубната фаза на битовото общежитие няма да нанесе смъртоносния си удар

и) Бъдете различни. За разлика от другите бракове, опитващи се да намерят някакво равенство, някаква общност, романтичният брак обича всичко противоположно. Добре е, ако има голяма разлика в ръста, във възрастта, в цвета на косите, в интелекта, жизнения опит и т.н. И разбира се, най-голямата разлика – пропастта между мъжкото и женското начало трябва да се задълбочава, разширява и да става безкрайна. Именно неизпълнението на това правило довежда до максимален брой романтични разводи. Веднага щом жената си позволи да покаже силата си, а мъжът си разреши да издаде слабостта си – пиши го пропаднал. Дори моментната слабост на мъжа или моментната сила на жената може да стане източник на страшни беди, защото романтичният брак е изтъкан от илюзии, прилича на сапунен мехур и иска неприкосновеност на илюзиите.

к) Бъдете млади, вечно млади. Всеки брак произвежда някакъв продукт и се слави именно с това. Романтичният съюз е безкраен източник на любов и вдъхновение, породил много-много красота. Може да се каже, че без този съюз светът е сив. Особена негова заслуга е световната поезия във всякакъв възможен смисъл. Красота, поезия, младост… Малко ли е? Тогава прибавете още и представата за безсмъртие и вечен живот. Няма никакви съмнения, че тази идея се ражда само в романтичния съюз.

л) Никога не мислете, не анализирайте, не съпоставяйте фактите и т. н. Най-малкото по повод на своята половинка. Всяко движение на разума е пагубно. Илюзии, възторженост, розови очила, пълна и окончателна слепота. Дайте пощенската си кутия за отпадъци, изключете телефона си, не ползвайте никога Интернет за приемане на кореспонденция, в присъствието на сплетници и доброжелатели бъдете само с плътно прилепнали слушалки със силно включена музика. Никой друг съюз не предизвиква такива вълни от мръсотия, такива бомбардировки от мерзки пакости като романтичният. Така е устроен светът – колкото по-чиста е материята, толкова е по-голям рискът да бъде изцапана. Голямата чиста любов твърде силно нарушава равновесието между противостоящите се във вечността стихии.

м) Пътешествайте по света. При цялата си крехкост романтичният съюз лесно възприема промяната на местата. Постоянството на интериора изсушава романтичните емоции. А ненатрапчивото пътуване натам-насам, походите, пътешествията, планините, реките, пустините, моретата са точно каквото трябва. Разбира се, трябва да пътешествате не по сметищата и не задължително с тежки раници и пеша. Идеален е автомобилът със смъкващ се покрив, яхтата, двуместният самолет. И така нататък. И не забравяйте да си вземете фотоапарат, нека ви снимат по-често.

н) Не играйте на мъж и жена, играйте на младоженец и булка. Трябва да повтаряте тази формула като мантра. Никакви обстоятелства, липса на пари, наличие на деца, внезапно остаряване, дългоочаквано присъждане на Нобелова награда, нищо не трябва да ви лиши от вътрешното усещане за младост. Бъдете игриви, кокетни, говорете си галено един на друг, всеки ден си правете подаръци, големи, дребни, много големи и много дребни, но задължително всеки ден. А като се уморите да си подарявате, заминете някъде. Но колкото по-дълга е била раздялата, толкова по-скъпи трябва да бъдат вашите подаръци. Нали още трябва да завоювате другаря, още не сте мъж и жена, вие сте само годеник и годеница. Живейте с усещането, че най-важният празник е пред вас! Само това усещане дарява истинска младост.

о) Ако за вас е бил подготвен равен брак, ако навсякъде ви се привиждат семейни корпорации, семеен бизнес, ако ви влече да обсъждате производствени теми в спалнята, спомнете си, че Създателят не е разделил хората на мъже и жени, за да заличаваме всички различия между тях. Нека всеки носи с чест идеалите на младостта в сърцето си и да не прехвърля проблемите си на другия. На всекиго своето.

п) Ако за вас е бил предназначен патриархален брак и бихте искали да се съсредоточите върху отглеждането на децата, пълнене на собствения си корем и прекопаване на планетата в търсене на растителен и оборски тор, чернозем и друга цапаща материя, спомнете си, че не само тиквичките и тиквите цъфтят, но и розите, че зелената поляна не е по-лоша от картофените лехи, че може да се пътува не само до крайградското сметище, но и на море, на юг, на запад, на изток, и даже на никъде.

р) Ако за вас е бил предназначен духовен брак и бихте искали да общувате дълбоко и проникновено, навлизайки в най-потайните кътчета на своето съзнание и съзнанието на близкия ви човек, постарайте се да разберете, че има вечни ценности, които не се нуждаят от обсъждане. Акварелът не търпи поправки и дорисуване. Не може да се събере отново цветчето, разрязано на парчета. Не се увличайте, живейте леко и радостно.

Нарушението на правилата е неизбежно, но помнете, че именно романтичният брак е най-чувствителен към грешки.

Няма коментари »

Все още няма коментари.

RSS хранилка за коментарите към тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар